Barça
Misc 17/09/2019

Les 3 claus del Dortmund-Barça

Les aturades de Ter Stegen eviten la derrota a Alemanya en un partit que exigeix molta defensa

BarcelonaEn l'estrena en Champions el Barça no va passar de l'empat sense gols a Dortmund, contra un Borussia que va desaprofitar un penal a la segona meitat. Les aturades de Ter Stegen van permetre a l'equip blaugrana tornar a Barcelona amb un punt (0-0). Ansu Fati va sortir de titular i Messi va jugar l'última mitja hora.

Tapar els seus perills

Valverde tenia el partit al cap. Conscient que Hummels era qui millor sortida tenia, va enganxar-li Suárez per bloquejar la principal via del Dortmund. Arthur saltava sobre l'altre central, Akanji, per ofegar l'inici de joc alemany.

Suárez s'enganxa a Hummels i Arthur salta al sector esquerre

Witsel va ser el recurs d'emergència per donar al Borussia minuts de domini inicial. De Jong va haver d'anar a l'ajuda per reequilibrar forces i incomodar les possessions locals.

De Jong salta sobre Delaney per compensar els desajustos en la pressió

El Barça ja no estava tan incòmode territorialment, però seguia jugant més pendent de reaccionar que d'accionar.

Una sinergia encara verda

Aquesta falta d'acció culer venia per un plantejament ofensiu que no trobava profunditat. Les primeres possessions semblaven prioritzar, només, el desig de no perdre la pilota i mantenir el partit sota control. La protecció d'Arthur i la fiabilitat en la passada de De Jong eren punts d'estabilitat. Però es generava massa poc.

Griezmann connecta amb Suárez a l'espai
Suárez prova un desmarcatge a l'esquena del central que salta amb Griezmann

La connexió Griezmann-Suárez va insinuar sincronia en el desmarcatge i en la paret, però encara no carbura prou. La millor amenaça, abans que sortís Messi, van ser els minuts d'Ansu a l'esquerra.

Ansu genera més perill des de l'esquerra

Aquell metre que vas perdent

En els millors minuts del Barça, Lenglet i Piqué van anticipar la majoria de passades directes a Paco Alcácer.

Lenglet s'anticipa a Alcácer

Els centrals vivien atents en la pèrdua, avançaven línies al ritme de la resta de peces i l'equip no s'enfonsava enrere. Busquets, amb un ull atent a Reus, controlava l'espai a l'esquena que buscava el Dortmund. A la segona meitat, aquest control es va perdre i Valverde va fer entrar Rakitic pel de Badia. Messi ja era a la gespa i l'equip esperava en un 4-4-2.

Amb els canvis, l'equip es reestructura en un 4-4-2

Però la defensa estava massa enfonsada i l'espai entre línies era una temptació. El Barça es va salvar.