Les 3 claus del Barça-València

El dinamisme ofensiu dels blaugranes s'atura a mitja remuntada i acaba frenant el Barça

i
Natalia Arroyo

BarcelonaSensacions estranyes al Camp Nou després del 2-2 contra el València. Al minut 32 el resultat marcava un 0-2 que hauria pogut fer bo el punt, però que l'empat ja s'hagués aconseguit al 64 deixa el punt en un pobre bagatge.

Aleñà netejant passades

Superat l'ensurt d'un primer contraatac que recordava les intencions de Marcelino, el Barça va aconseguir el comandament. Rakitic aportava superioritat en l'inici, fent el 3 contra 2 amb els centrals, i trobava fàcilment Aleñà. L'interior, ubicat en l'interval exterior del 4-4-2 valencià, marcava la primera acceleració d'un atac blaugrana que, en general, va tenir bon ritme.

Aleñà rep per activar Semedo en posició alta

El del planter va ser atrevit en passades interiors, connectant bé amb Messi, i va ajudar a activar els dos contra un, amb Semedo o a Coutinho.

Aleñà rep de Semedo, per girar a banda esquerra
Aleñà dribla dos rivals i activa carril contrari
Aleñà deixa passada a Coutinho amb opció de fer un 2c1 amb Sergi Roberto

Permetre la conducció a Rodrigo

El partit va començar a canviar amb el 0-1. Era el que volia impedir el Barça, que sabia que desplegar-se molt en atac el podia despullar en la transició contra un especialista dels contraatacs. L'activació després de pèrdua del Barça va ser bona, però en l'acció del primer gol va ser insuficient.

Aleñà, l'únic pròxim per saltar sobre Parejo

Aleñà, l'únic pròxim a pilota, no pot impedir que Parejo connecti amb Rodrigo, i l'atacant aprofita la indecisió d'un Rakitic que, pendent d'una passada enrere, li permet avançar. A tocar de l'àrea, l'acció ja és imparable.

Rakitic tapa una passada que Rodrigo no fa i facilita la conducció del xe

Ritme alt per esquerdar la basculació

Grogui amb el 0-1 i a prop del KO amb el 0-2. Però el penal a Semedo va reenganxar el Barça al partit. Després del descans, l'equip blaugrana va recuperar el to de l'inici del matx i va imposar un ritme alt de circulació de pilota. Era la manera de sacsejar la defensa compacte i mil·limètrica del València.

El Barça acumula molts efectius a camp contrari i apuja el ritme de circulació

Bon posicionament entre línies, bona amplitud (amb Alba) i bon to en la passada. El 2-2, les molèsties de Messi i la substitució d'Aleñà va rebaixar l'entusiasme culer i va fer morir el duel amb més cor que encert.