Palma es gastarà 500.000 euros per la nova gespa i la il·luminació de l'Estadi Balear

El darrer Consell Rector de l’Institut Municipal de l’Esport (IME) va aprovar una modificació de crèdit extraordinària per fer possible aquest projecte

L’Ajuntament de Palma finançarà mitjançant una subvenció de 500.000 euros la renovació de la gespa i la il·luminació de l’Estadi Balear. Mitjançant un conveni amb la Fundació Atlético Baleares, Cort es compromet a fer-se càrrec de la nova gespa i la futura il·luminació, amb tecnologia led de baix consum. Aquestes millores es realitzaran en el marc del projecte de rehabilitació que té previst l'Atlètic Balears al seu emblemàtic camp.

Aquests 500.000 euros es finançaran amb fons procedents de Llei de capitalitat 2018. Precisament el darrer Consell Rector de l’Institut Municipal de l’Esport (IME) va aprovar una modificació de crèdit extraordinària per fer possible aquest projecte.

La propera passa, el conveni entre Cort i la Fundació Atlético Baleares per a la concessió directa de la subvenció, se signarà a principis del 2019, per part del batle, Antoni Noguera, i Ingo Volckmann, en representació de la Fundació.

El conveni amb la Fundació Atlético Baleares recollirà que el foment de la rehabilitació de l’estadi potenciarà l’esport base, un impuls transformador de la qualitat de vida dels barris limítrofs del Rafal Vell, el Rafal Nou, el Viver, Son Fortesa, Son Canals, Ca Capes i la Soledat .

La voluntat de l’Ajuntament és aplicar el criteri d’igualtat, com ha fet amb la resta dels clubs de futbol de la ciutat, amb un sentit de proporcionalitat, i amb l’objectiu d’impulsar l’esport base. Així, l’Institut Municipal de l’Esport ha instal·lat gespa i nova il·luminació a l’Antoniana, (que va ser el primer camp d’Espanya amateur amb llum led) i ja té el finançament necessari per implantar el mateix model al camp de Verge de Lluc.

A més, l’IME ja treballa per canviar progressivament en els propers anys la gespa i la il·luminació dels altres camps de futbol de Palma, amb una estimació global d’inversió de 6 milions d’euros, seguint el mateix model d’instal·lació de gespa de darrera generació i enllumenat de tecnologia led, accessibilitat completa i adequació dels sistemes de reg.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF