Valverde defensa el liderat de la Volta

Jarlinson Pantano guanya la cinquena a la Vall d'Aran

T.p.
El colombià Jarlinson Pantano  guanya la 5a etapa de la  Volta

Barcelona“El més dur ja ha passat, però queden dos dies claus” deia satisfet el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team) després de defensar el lideratge al final de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya amb final a Vielha (Val d’Aran), etapa on el colombià Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) va creaur l’arribada el primer després d’escapar-se amb el noruec Vergard Stake Laengen (UAE-Team Emirates). En la jornada més llarga de la Volta, de 212,9 quilòmetres, Pantano ha sumar el segon triomf en cinc etapes dels ciclistes colombians.

Quan queden dues etapes per al final de la 98a edició de la Volta, Alejandro Valverde té 16 segons d’avantatge respecte el colombià Egan Bernal (Team Sky), qui a la Vall d’Aran li va retallar tres segons a l’espanyol després de ser el més ràpid en un esprint intermedi. El també colombià Nairo Quinta (Movistar Team) continua tercer a 26 segons del líder.

Feia 25 anys que la Volta catalana no acabava a Vielha. I va fer-ho després de 200 quilòmetres amb dos ports puntuables, el Port del Cantó i la Creu de Perves. Egan Bernal va deixar clar que no es rendeix quan va esgarrapar tres segons al matiner esprint de Puigcerdà, una bonificació que va arribar quan ja s’havia produït una escapada de 12 corredors que mica en mica, ha anat perdent efectius, fins que s’han quedat sols Pantano i Laengen. Els dos ciclistes van jugar-se el triomf en un descens tècnic cap a Vielha en que el colombià va arriscar més, guanyant l’etapa quan al fons, ja apareixia el grup amb els favorits, que havien anat retallant distàncies mica en mica. La Volta s’acomiada dels Pirineus amb una altra etapa llarga, la sisena, de 194,2 quilòmetres, entre Vielha i Torreferrera, un dia en el qual el pilot estarà pendent de la meteorologia, ja que hi ha previsió de pluja. Després només quedarà la darrera etapa, amb el tradicional circuit de Montjuïc, en que Valverde intentarà ser el primer corredor des de MiguelIndurain capaç de guanyar la Volta en dues edicions consecutives. Seria de pas, el seu tercera triomf a la Volta Ciclista a Catalunya.