CICLISME EN PISTA

El millor ciclisme en pista arriba a Mallorca de la mà de les Six Day Series

El Palma Arena acollirà la final d'un esdeveniment que aplega els millors especialistes

Els millors especialistes del món del ciclisme en pista se citaran el proper 17 de març al Palma Arena. Ho faran en motiu de la disputa de la final de les Six Day Series, que se celebrarà al velòdrom palmesà i que ha estat presentada aquest dimecres migdia.

El desenllaç d'un dels esdeveniments més importants del món del ciclisme en pista cobert no només s'ha volgut dur a Ciutat pel seu interès esportiu. El Govern de les Illes vol posar al mapa la infraestructura milionària com un referent esportiu i no com un rècord de l'espoli patit en el passat.

Així, la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, i la Conselleria de Vicepresidència, Innovació, Recerca i Turisme han col·laborat per aconseguir dur la cita a Palma. Es farà mitjançant un conveni amb l'empresa anglesa Madison Sports Group, especialitzada en l'organització d'esdeveniments esportius, que tindrà una durada de tres anys i que assegura la celebració de la prova al Palma Arena.

Serà la primera ocasió que aquest espectacle, que combina l'elit del ciclisme amb un ambient lúdic enmig de la pista –i en què no faltarà la millor música en directe–, se celebri a l'Estat. A la presentació de l'esdeveniment, el gran protagonista ha estat el seu padrí, cinc vegades guanyador del Tour de França, Miguel Indurain. 

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i la consellera delegada de Madison Sports Group a Espanya, Theresa Zabell n'han presidit la presentació. També hi han estat presents Joan Llaneras i Albert Torres, entre d'altres.

Els participants a la final no es coneixeran fins després de la prova que es disputarà a Copenhaguen a finals de gener. Així, la presència de Bradley Wiggins, guanyador de quatre medalles d'or olímpiques, un Tour de França i diversos campionats del món, tant en ruta com en pista, serà una incògnita fins al darrer moment. 

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF