Barça

Messi, a 24 h de quedar lliure: “Això comença a assemblar-se a la negociació de l’aval”

Des del Barça i des de l’entorn del futbolista s’admet que les negociacions es poden allargar més enllà del 30 de juny

4 min
Messi, celebrant el seu primer gol contra el Getafe

BarcelonaUn dels anuncis més esperats pel barcelonisme i pel president Joan Laporta continua dilatant-se en el temps. Malgrat que des del club es desprèn que la renovació de Leo Messi està encaminada a falta de lligar els últims serrells d’un contracte ja de per si complex, però que amb la complicada situació econòmica actual del club encara ho és més, la realitat és que quan falten menys de 24 hores perquè s’acabi el seu vincle amb el Barça, l’astre argentí encara no ha renovat. Segons ha pogut saber l’ARA, un dels últims esculls per superar és que la Lliga, presidida per Javier Tebas, doni llum verda a l’estructura del contracte dins del fair play financer estipulat per la patronal del futbol estatal.

Amb tot, els timings s’estan allargant més del previst pel club blaugrana i ja s’han superat alguns dels terminis que Laporta, mig de broma mig seriosament, va deixar anar fa uns dies quan es va referir a l’aniversari del capità blaugrana (el 24 de juny) o al seu propi (aquest dimarts 29). Des de l’entitat blaugrana no descarten que la renovació s’acabi resolent superat ja el 30 de juny: “Dijous ja és juliol”. I, des de l’entorn de l’argentí, recorden que l’acord no està tancat del tot i que se segueix negociant. 

Avui dia, Messi continua sense renovar amb el club de la seva vida, tot just quan s’han complert deu mesos del famós burofax per comunicar-li a l’expresident Josep Maria Bartomeu que volia marxar. Quan es faci oficial, el jugador nascut a Rosario signarà la seva renovació número deu com a blaugrana. La previsió és que Messi continuï a l’equip fins al 2023, acceptant una rebaixa de sou i cobrant-lo de forma diferida en el temps. La voluntat de les dues parts és allargar el seu vincle, però des de l’entorn del jugador s’insisteix en la complexitat d’un contracte excepcional en un moment també excepcional per al club. “Això comença a assemblar-se a la negociació de l’aval”, diuen entre rialles des de l’entorn del president blaugrana.

Joan Laporta felicitant Leo Messi després que el Barça guanyés la Copa del Rei.

El factor Laporta

El factor Laporta és un motiu de pes perquè Messi tingui assumit continuar apostant pel Barça. El davanter, que tenia propostes per marxar, va esperar a saber el resultat de les eleccions del 7 de març per escoltar l’oferta del club blaugrana i el projecte esportiu vinculat a l’arribada d’una nova junta. Les converses amb fonament per tractar el nou contracte van iniciar-se a mitjans d’abril, en una primera visita de Jorge Messi a Barcelona, en què va trobar temps per reunir-se amb Laporta, que ha volgut dirigir personalment les negociacions. 

En segon pla, sempre amb els números de la institució a la mà, el president ha rebut consells de Ferran Reverter i Mateu Alemany per enfocar el tracte. També ha rebut l’ajuda d’Alejandro Echevarría, amic personal i, alhora, persona de confiança dels Messi a Barcelona. L’exdirectiu culer encara guarda un vincle molt especial amb el jugador, al qual va assessorar quan va pujar al primer equip.

Laporta, que en campanya va dubtar poc sobre la continuïtat del sis vegades Pilota d’Or al Barça, confia en aconseguir concretar un dels primers grans triomfs del seu mandat. Quan es rubriqui l’acord amb Messi, s’assegurarà mantenir el principal actiu del club com a mínim per als pròxims dos cursos al Camp Nou. Després, quan el jugador faci 36 anys, i sempre que decideixi acabar en una lliga menys exigent (tot apunta que als Estats Units), continuaria vinculat a l’entitat com a ambaixador i acabaria de percebre el sou estipulat al contracte. 

Un cop retirat podria tornar al Barça per desenvolupar tasques que encara no estan definides. Tot i això, a l’entrevista que va concedir al programa de Jordi Évole, Messi va donar algunes pistes sobre el que li vindria de gust fer un cop retirat: “No em veig com a entrenador en un futur, però sí com a director esportiu per poder fer els fitxatges que a mi m’agradessin”. 

El PSG, el més insistent

L’anhelada ampliació de l’argentí es rubricarà en un moment de debilitat econòmica del Barça, però també esportiva. En dues temporades, l’equip blaugrana ha tingut tres entrenadors i només ha sumat una Copa del Rei. A la Champions, els catalans acumulen fracassos des del 2016, i en aquests moments ni tan sols arrenquen com a favorits per guanyar-la. La falta d’arguments al camp i a la caixa impedeix fer grans fitxatges que acompanyin Messi. A Laporta li hauria agradat seduir el 10 amb incorporacions de primer nivell com Haaland o Neymar, però s’ha hagut de conformar amb les arribades a cost zero del Kun Agüero, íntim amic del capità blaugrana, Eric García i Memphis Depay. S’haurà de veure si Emerson, un dels altres fitxatges, no es ven abans del tancament del mercat.

Sigui com sigui, s’espera que Messi continuï al Camp Nou malgrat tenir ofertes interessants com la del PSG, que li hauria permès reunir-se de nou amb Neymar. Els francesos han sigut els més insistents per endur-se l’argentí i frustrar els plans del Barça. Messi començarà la seva 18a temporada al Barça i podrà continuar ampliant el seu llegat. De moment ja és el jugador amb més partits oficials disputats (778) i més gols anotats (672) de la història blaugrana. A més, cap altre futbolista al món ha fet tants gols amb un mateix club. L'argentí també vol seguir fent créixer el seu còmput personal de títols col·lectius (35) i individuals, ja que cap altre jugador a la història ha guanyat sis vegades la Pilota d'Or o s'ha adjudicat set cops el trofeu Pitxitxi.

stats