Ciclisme
Esports 02/09/2013

Chris Horner torna a guanyar a Hazallanas i es postula com a candidat per guanyar la Vuelta

El ciclista més veterà del pilot, de gairebé 42 anys, s'exhibeix al primer port de categoria especial de l'edició i treu un minut al grup de favorits, cada cop més reduït

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaLa primera veritable etapa d'alta muntanya d'aquesta Vuelta a Espanya, acabada al port de categoria especial d'Hazallanas i amb pas previ pel dur Monachil (1a), ha confirmat que el nord-americà Chris Horner (RadioShack) és un dels favorits per guanyar la general final.

Horner, el ciclista més veterà del pilot amb 41 anys i 10 mesos, ja havia guanyat al Mirador de Lobeira, i avui ha recuperat el mallot vermell de líder després d'una gran exhibició al port final, on ha atacat a 4,5 km fins a aconseguir un minut de diferència amb el grup del Purito, Valverde, Basso i Pinot, els que han demostrat ser els més forts juntament amb Nibali, que ha arribat 14 segons abans.

La sortida real de l'etapa ha tingut lloc 18 quilòmetres més tard per dues caigudes dures que hi ha hagut en el tram neutralitzat, que han acabat amb la retirada del català Alberto Losada (Katiuixa), una baixa sensible per a Joaquim Rodríguez de cara a les dues setmanes que queden. Justament avui el Purito ha consolidat el seu lideratge en l'equip rus pels dos minuts perduts del que era líder, el madrileny Dani Moreno.

Aquest dimarts hi haurà el primer dia de descans, abans d'arrencar el dimecres amb l'única contrarellotge individual, a Tarazona. Posteriorment arribaran les dues etapes catalanes.

Vuelta a Espanya, desena etapa (Torredelcampo – Alto de Hazallanas):

1r Chris Horner (RadioShack) 4h 30' 22”

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 48”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 02”

4t Ivan Basso (Cannondale) a 1' 02”

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1' 02”

Classificació general provisional (extraoficial):

1r Chris Horner (RadioShack)

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 41”

3r Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 53”

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 02”

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1' 40”

stats