Esports 27/04/2021

El Chelsea s'atreveix, el Madrid resisteix (1-1)

Karim Benzema, en una acció d'estratègia, neutralitza el gol de Christian Pulisic a la primera part

Thiago Silva controla una pilota en presència de Casemiro.

BarcelonaStamford Bridge dictarà sentència a la primera semifinal de la Champions. Reial Madrid i Chelsea van empatar (1-1) a l'anada d'una ronda que estarà marcada per l'atreviment de l'equip anglès i l'experiència competitiva dels blancs. Carregats de baixes i amb la gasolina justa, els tretze vegades campions de la Copa d'Europa van resistir al seu estadi a la superioritat física de Kanté, el dinamisme de Pulisic i Mount i la bona entesa entre Rudiger, Christensen i Azpilicueta a la línia defensiva.

La inspiració de Karim Benzema i el desencert del Chelsea van evitar que l'eliminatòria quedés encarrilada a la primera part. Sota una pluja intensa que ja comença a ser tradició als partits disputats a l'estadi de circumstàncies de Valdebebas, l'equip de Tuchel va entrar al matx amb ganes de dominar-lo. Res a veure aquesta versió del conjunt blue amb les de Mourinho, Hiddink o Di Matteo. A les ordres de l'expreparador del PSG, els londinencs proposen una sortida de pilota neta des del darrere, pressió en camp rival i protagonisme per a les bandes. Per l'esquerra va arribar el primer avís seriós visitant. Chillwell va centrar a l'àrea, Mount va despenjar la pilota i Werner, amb tot per marcar, va estrellar-se amb un immens Courtois.

Lluny de reaccionar, el Madrid no va aconseguir agafar les regnes del duel, sinó que va veure com el Chelsea s'avançava al marcador després d'una pilotada precisa de Rudiger per a una desmarcada de Pulisic. L'extrem nord-americà va controlar dins de l'àrea i, per evitar que Courtois aturés el seu xut, va optar per driblar-lo abans de besar la xarxa. Justícia al marcador pels mèrits dels dos equips quan només havien passat 14 minuts des del començament.

Però el Madrid, que té més vides que un gat, va treure el caparró de la mà de Benzema, que primer va enviar al pal de Mendy una gran fuetada des de la frontal i després va trobar el premi del gol en una jugada d'estratègia servida per Marcelo, Casemiro i Militao. Tot i la igualtat al resultat, el Chelsea, de la mà de l'incansable Kanté, va tenir alguna ocasió per tornar a avançar-se a la contra, però va pagar la mala presa de decisions de Werner i Pulisic. El VARno va revisar una possible falta de Casemiro al salt que li va permetre assistir.

Ziyech i Havertz, massa tard

La segona part va néixer menys moguda que la primera, com si els dos equips caiguessin de cop que l'eliminatòria es resoldrà a Stamford Bridge d'aquí uns dies. Sense grans esdeveniments remarcables –més enllà d'un possible penal de Carvajal a Chillwell– als primers vint minuts de la represa, al 70 Tuchel va fer entrar Havertz i Ziyech a la gespa de Valdebebas per renovar complicitats en atac. Les dues novetats del Chelsea van aportar idees en camp contrari, però no ocasions que inquietessin massa Courtois, que només va haver d'atrapar un llançament de falta del mitjapunta marroquí. Zidane va intentar animar el seu equip amb Hazard, que es retrobava amb el seu exequip, amb Asensio i un retorn puntual al clàssic 4-3-3. No obstant això, el Madrid va centrar-se en minimitzar riscos i deixar els últims minuts per mirar d'encertar en una alguna acció de les que tant li agraden. Varane va connectar una rematada a la sortida d'un córner, però el marcador no es va moure més.