16/04/2013

El cervell de Guardiola és un remolí ple de passió i pors

2 min
L'obra en anglès va vendre 15.000 exemplars en una setmana.

BarcelonaPotser -o segurament- ni tan sols ara que pensa en el Bayern té clar que va fer bé de deixar el Barça. Potser si retornés al dia en què ho va decidir, canviaria d'idea. "Sovint el cervell de Guardiola és un remolí, va a cent per hora abans de prendre una decisió i continua qüestionant-ho tot fins i tot després d'haver arribat a una conclusió", es pot llegir a la biografia Pep Guardiola. Una altra manera de guanyar , que ahir va presentar-se a Barcelona. Des del Regne Unit, el seu autor, el periodista Guillem Balagué, descriu l'extècnic del Barça com "el yin-yang , claríssim en el concepte de les coses, però ple de dubtes". De pors. La figura de Guardiola, ja com a jugador, és tan fascinant i complexa que a Anglaterra es van vendre més de 15.000 exemplars la primera setmana de publicació de l'obra. "Hi ha una necessitat de conèixer el personatge, qui s'amaga darrere de l'entrenador i futbolista", diu Balagué.

La sensació de misteri que envolta a tothom és especialment inquietant amb Guardiola. "Quan el coneixes t'adones que mai ho sabràs tot d'ell. Que al Pep mai l'acabaràs de desxifrar del tot", afirmava el periodista Marcos López, moderador de l'acte. Els anys de vestidor al Dream Team van servir al Chapi Ferrer per gaudir d'un "home sensible i extremista en la convicció i en la desconfiança". "De vegades té la mirada perduda i saps que és al seu món, flotant i concentrat en ell mateix. Llavors l'has de deixar fluir".

Apassionat. Guanyador. Insegur. Humil. Orgullós. Valent. "Va afegir mètode d'entrenament a una idea de joc i va implicar-hi els jugadors per fer-los responsables", va analitzar el tècnic Pep Segura.

El remolí d'idees omplirà Munic d'un futbol viu. Únic. El que pensa i repensa Pep Guardiola, l'home que despullen 400 pàgines de biografia. L'home que ningú coneix.

stats