MOTOR
Esports 09/11/2012

La catedral de Barcelona dóna el tret de sortida a l'últim ral·li del curs

Martí Molina
2 min
La catedral de Barcelona va acollir ahir l'inici del Ral·li Catalunya-Costa Daurada.

BARCELONAPer un dia, l'avinguda de la Catedral de Barcelona va canviar els vianants pels cotxes. Ahir a la tarda, aquest punt turístic de la capital catalana va ser l'escenari de l'inici oficial del RallyRACC Catalunya - Costa Daurada, l'última prova de la temporada que s'allargarà fins diumenge. En una aposta dels organitzadors per "acostar el ral·li als aficionats", els cotxes van creuar part del barri vell de Barcelona abans de tornar cap a Salou, on avui comencen els trams cronometrats.

Una cita, com és habitual, plena de novetats: si fa dues temporades el Catalunya va tornar als orígens per incloure una etapa mixta -combinant asfalt i terra-, en aquesta edició destaca el tram urbà per Salou, que servirà per tancar la jornada d'avui. "La nostra obligació és incorporar novetats en cada edició -explica Aman Barfull, director de la prova i director esportiu del RACC. Hi ha més de vint ral·lis que volen formar part del Campionat del Món, però només n'entren 13, i coses com aquestes ens fan seguir sent part del Mundial".

"El Catalunya sempre és bo, és dels millors ral·lis del món. Cada any innova, està organitzat de manera extraordinària, els pilots s'hi senten molt còmodes i els agrada venir", explicava l'excopilot Luis Moya durant la presentació de la prova.

Poca presència catalana

Serà una edició del Catalunya amb pocs participants catalans, almenys entre els pilots punters, i és que el WRC (campionat mundial absolut) no té cap representant català. "Ara és un mal moment per promocionar pilots, perquè els costos són molt elevats", lamenta Barfull.

Tot i això, la participació és superior respecte a les dues temporades anteriors i arriba als 74 vehicles inscrits, dels quals cinc són catalans, a més de l'andorrà Albert Llovera, que aquest any s'ha proclamat campió espanyol de ral·lis de terra al Grup N.

Però entre ells el director del RallyRACC destaca l'al·licient de poder veure l'última actuació a Catalunya de Sébastien Loeb, que fa unes setmanes es va proclamar campió del món per novena vegada consecutiva. El pilot francès de Citroën ja ha anunciat que deixa el campionat mundial, tot i que la temporada vinent competirà en "tres o quatre proves", segons va dir: "Perquè encara no estic cansat de córrer".

Mentrestant, ahir els aficionats que es van desplaçar fins a l'avinguda de la Catedral de Barcelona van poder veure de prop els vehicles participants. "Actes com aquest són bons per als ral·lis, i més si tenen com a centre una gran capital com Barcelona. Serveix per acostar la prova a la gent, i tant les marques com els patrocinadors en surten beneficiats, encara que només sigui la sortida", afegeix Barfull.

stats