Futbol Femení
Esports 01/08/2013

Un derbi català a Sant Joan Despí per començar la Primera Divisió femenina

Els quatre equips obren la competició a terres catalanes: el Llevant Les Planes rebrà l'Espanyol diumenge 8 de setembre. El Barça jugarà contra el Collerenc, mentre que el Sant Gabriel s'enfrontarà a l'Sporting de Huelva

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaLa Reial Federació Espanyola de Futbol ha fet públic aquest dijous el calendari de la Primera Divisió femenina, que arrencarà el pròxim diumenge 8 de setembre. Ja en la primera jornada hi haurà un derbi entre el Llevant Les Planes i l'Espanyol a Sant Joan Despí. El Barça i el Sant Gabriel també començaran jugant a terres catalanes: les blaugranes ho faran davant el Collerenc mentre que les de Sant Adrià rebran l'Sporting de Huelva. El campionat finalitzarà el 4 de maig.

Un altre aspecte destacat del calendari és el derbi basc amb què s'obrirà la competició, que enfrontarà l'Athletic i la Reial Societat a Lezama. Tindran especial interès també el derbi entre l'Espanyol i el Barça, que serà a la 4a jornada a Sant Adrià (29 de setembre) i a la 19a a Sant Joan Despí (2 de febrer), l'Athletic-Barça (primer a Lezama el 17 de novembre i després a Sant Joan Despí el 23 de març), la visita del València (amb tres experiquites) a la ciutat esportiva de l'Espanyol el 13 d'abril o l'enfrontament entre el Sant Gabriel i el Rayo Vallecano, antic equip del nou entrenador Dani Limones el pròxim 20 d'octubre.

El vigent campió, el Barça, rebrà sempre l'equip que en la jornada anterior s'hagi enfrontat a l'Athletic Club, subcampió l'any passat. L'Espanyol se les veurà amb qui abans hagi jugat contra el Granada; el Sant Gabriel, contra el rival que deixi l'Atlètic de Madrid i el Llevant Les Planes, contra qui vingui de jugar contra el Transportes Alcaine.

Les dates del calendari no han convençut gaire alguns clubs perquè, per exemple, hi ha partits el 29 de desembre i el 5 de gener. En canvi, hi ha aturades per compromisos de seleccions en caps de setmana menys compromesos per festius, com ara el 24 de novembre o el 21 de desembre.

stats