ESPANYOL
Esports 15/11/2012

La carrera electoral s'enreda una mica més

El candidat Oliveró ha dimitit de la junta gestora per un contracte renovat a un proveïdor amb gran pes accionarial. La resposta del conseller delegat Collet fa créixer el desconcert abans de les eleccions.

Natalia Arroyo
2 min
D'AMICS A RIVALS  Collet i Oliveró durant el primer consell d'administració de l'etapa de Ramon Condal, el juliol del 2011. Ara són rivals en les eleccions.

BARCELONA.Falten cinc dies perquè es resolgui el futur de l'Espanyol i el present cada dia es complica més. Ahir es va viure l'últim episodi d'una campanya electoral dura entre els dos principals candidats, Joan Collet i Sergio Oliveró. "Cada dia hi ha una notícia que supera l'anterior i tot l'espanyolisme està trist. S'està fent un mal terrible a la imatge del club, fem riure", lamentava a l'ARA el periquito Dani Ballart.

L'esperpent va començar a mitja tarda, quan Oliveró i el conseller i company seu de projecte José Manuel Moya van presentar la seva dimissió "irrevocable" després de saber que Joan Collet va renovar "un contracte, en període electoral, a un proveïdor [Grup Barna Porters] que té un potent paquet d'accions de l'entitat", segons van explicar en un comunicat. El candidat critica que el contracte no va passar pel consell ni pels consellers encarregats del tema, i que no es va respectar "l'acord de no prendre cap decisió" durant la campanya electoral. Per tant, entén que aquest moviment té un caràcter marcadament electoralista. "Esperem que es compleixin un mínim de normes de transparència perquè els accionistes puguin votar amb llibertat", van escriure al final del text.

El candidat i conseller delegat Joan Collet va comparèixer en roda de premsa per "defensar l'honorabilitat d'una gestió" i acusar Oliveró de "mentider". "M'han acusat d'haver signat un contracte fraudulent. No han volgut escoltar cap explicació, ni meva ni de l'empresa", va expressar Collet, que considera que tot plegat "respon a una estratègia per dividir la massa social". "És fals que hàgim entrat en un tracte de convivència amb Joan Collet", va afegir Laura Font, advocada del Grup Barna Porters.

Parlar clar per calmar els ànims

"La crispació social neix de l'ambigüitat en el discurs -analitza Ballart-. Si dius les coses clares i aportes papers, evites entrar en el joc de les veritats i les mentides. No sabem qui té raó, no sabem què és estratègia d'uns o dels altres i és un moment important per a l'Espanyol, un moment que ha de decidir el nostre futur immediat i el llunyà".

Des de la Federació de Penyes de l'Espanyol (FPE) es defensa justament la necessitat d'explicar amb tranquil·litat els projectes dels aspirants a presidents en uns dies "decisius" per a la història blanc-i-blava. "Nosaltres estem fent de vincle entre els candidats i les penyes per fomentar el debat. La FPE va decidir en assemblea que s'abstindrà però estem animant tots els penyistes a fer útils les seves accions i expressar el seu vot dilluns. Passi el que passi el 19 de novembre, sabem que serà un canvi per a l'Espanyol", va dir a l'ARA el president, Alberto Ariza.

Ballart, que anima el soci "a parlar no només a les urnes", no creu "que això s'acabi el 19-N". "Depèn de qui i com guanyi, i de quins siguin els resultats més immediats de l'equip, els pròxims partits a Cornellà-El Prat poden ser una bomba", augura l'exwaterpolista.

stats