Apunts blaugranes
Esports 24/05/2011

Les cares noves

2 min
Les cares noves

El primer fitxatge de la pròxima temporada del Barça ja està mig lligat. Es tracta del lateral esquerre titular de l'Sporting de Gijón, de 21 anys: José Ángel Valdés, conegut com a Cote (5-9-1989). José Ángel ha sigut titular habitual amb Manolo Preciado -bon amic de Guardiola- aquesta temporada (26 partits), és internacional amb la selecció espanyola sub-21 (va guanyar el Jocs del Mediterrani el 2009) i l'any passat va guanyar el premi Futbol Draft 2010.

El jove defensa asturià va començar a jugar a futbol en equips petits de la zona, com el Roces i La Braña, fins que va arribar a Mareo -la ciutat esportiva de l'Sporting- en edat juvenil. La temporada 2008-09, la del seu debut al filial de l'Sporting, ja va fer el salt a Primera Divisió, va convèncer Preciado, i ja s'hi va quedar. Segons les informacions que surten de l'Sporting, el Barça pagaria al voltant de quatre milions d'euros pel jugador, que firmaria per quatre temporades, i en l'operació hi podrien incloure la cessió d'algun jugador jove del planter blaugrana com Fontàs, Bartra o Muniesa, i també podria entrar l'opció del retorn d'Alberto Botía, pel qual té una opció de recompra de dos milions d'euros.

Estava previst que ahir arribés a Barcelona una delegació de l'Sporting de Gijón per acabar de tancar els serrells de l'operació amb el Barça, però el fet que es filtrés aquesta negociació ha fet que el club blaugrana hagi decidit ajornar la reunió fins la setmana que ve, un cop passi la final de Wembley i ja es pugui donar la temporada per finalitzada.

Amb la incorporació de José Ángel Valdés al lateral esquerre s'obren diferents interrogants. Podria ser que el jugador no s'incorporés d'entrada al primer equip si no que comencés el rodatge amb el filial de Segona A, però si no és així, al lateral esquerre hi hauria overbooking . Amb Abidal i Maxwell -i amb Adriano de comodí-, José Ángel sembla que sobraria, si no és que es volgués prescindir de Maxwell, o bé que Guardiola ja compti amb Abidal de central fix després del seu bon rendiment en els partits d'aquesta temporada.

stats