BARÇA
Esports 26/02/2014

La pregunta del referèndum sobre el nou estadi: "Aprova la proposta del nou Camp Nou, l'Espai Barça i el nou Palau Blaugrana?"

El dia 5 d'abril es farà la consulta, en la qual podran votar tots els majors d'edat que portin més d'un any com a socis

A. Llimós
2 min
El vicepresident del Barça Jordi Cardoner durant la roda de premsa / MANOLO GARCÍA

BarcelonaJa hi ha pregunta per al referèndum sobre el nou Camp Nou: "Aprova la proposta del nou Camp Nou, l'Espai Barça i el nou Palau Blaugrana?". Així ho ha anunciat el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner. El Barça vol impulsar la remodelació íntegra de les Corts, un projecte que té un pressupost de 600 milions, i que finalitzaria el 2021.

Els socis tindran 12 hores per votar, de les 9 del matí a les 9 de la nit del dia 5 d'abril. El lloc, l'esplanada del Camp Nou, en una gran carpa de més de 5.000 metres quadrats. 118.578 persones tenen dret a vot a dia d'avui, ja que entre les condicions que s'han fixat hi ha tenir un any d'antiguitat com a soci i ser major d'edat. El Barça descarta la votació per internet, haurà de ser presencial.

Què votarà el soci el dia 5 d'abril? La construcció d'un nou Camp Nou per a 105.000 persones, un nou Palau Blaugrana, un miniestadi a la Ciutat Esportiva, un pàrquing per a 5.000 vehicles i la construcció de l'Espai Barça, on s'ubicaria l'àrea social, comercial i executiva de l'entitat. En total, una inversió de 600 milions d'euros, 400 dels quals destinats al nou estadi. Una de les vies per finançar el projecte serà dotar el nou camp d'un cognom comercial, que reportaria 150 milions d'euros, i hauria de ser ratificat per l'assemblea de compromissaris del 2014. Hi haurà un "doble control", el mateix referèndum i l'assemblea, segons ha volgut remarcar Cardoner. A la consulta als socis del dia 5 d'abril, guanyarà l'opció que tingui més vots, i no caldrà superar la meitat de les votacions. "Fins que no s'aprovi per l'assemblea, el projecte no tirarà endavant", ha dit Cardoner. "La base la dóna la totalitat del nostre soci", ha matisat el directiu, que ha volgut destacar que la votació important és la del referèndum entre tota la massa social, i l'assemblea –on hi participen només uns 1.000 socis– serà un complement.

El vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, ha insistit que el nou projecte de l'Espai Barça no posarà en risc "l'excel·lència esportiva" del club, sinó que es tracta d'una iniciativa per "garantir el creixement" i convertir les 20 hectàrees del Barça a les Corts en el "complex esportiu més gran mai vist al món". Cardoner ha volgut diferenciar entre la situació actual del club, que gira al voltant del cas Neymar, i el projecte de l'Espai Barça. Segons el directiu el que està passant amb el jugador brasiler no ha d'afectar ni condicionar la construcció del nou estadi. "Independentment del que hagi passat, és un projecte que va néixer a la campanya electoral, és un projecte invariable que s'ha treballat durant molts anys", ha dit Cardoner, que ha sentenciat: "Quan prenguem la decisió, l'acatarem, qualsevol resultat és bo, s'haurà fet des de la meditació".

Cardoner ha volgut remarcar que serà el segon referèndum de la història del club. El 5 de març començarà la campanya informativa que farà el club, que inclourà una jornada de reflexió el dia anterior a la consulta. El Barça té previstes sessions informatives al mateix club, a l'Auditori 1899, i també 26 exposicions itinerants arreu de Catalunya. La campanya informativa i les despeses del dia de la votació seran d'un milió d'euros. Toni Freixa, secretari de la junta, no ha comparegut davant dels mitjans, tot i que estava prevista la seva presència.

stats