DAKAR 2011
Esports 11/01/2011

Nani Roma abandona el Dakar per un problema mecànic

Nuria García
2 min
Nani Roma abandona el Dakar per un problema mecànic

BarcelonaNani Roma va posar ahir punt final al seu Dakar més complicat. Després dels problemes que va tenir per trobar equip -finalment es va integrar en el Nissan Overdrive a pocs dies de l'inici-, Nani va haver d'abandonar quan va trencar el diferencial del darrere del seu cotxe, la peça que serveix per regular el gir de les rodes. Com que el seu camió d'assistència estava fora de la cursa des de feia dies i no tenien la peça de recanvi, el pilot de Folgueroles va haver de sortir del recorregut cronometrat i agafar una drecera per poder arribar al bivac on dorm la caravana. "El motor funciona, però no som capaços de travessar les dunes només amb la tracció davantera", va dir Roma, abans d'explicar que abandonar és "una situació molt dura, sobretot després de lluitar tant per arribar".

La jornada d'ahir va mostrar també un Marc Coma cada cop més líder de la general. Amb pas ferm, el d'Avià ja fa sis jornades que encapçala la general. Ahir, però, en una de les jornades més exigents d'aquesta cursa, el català només va poder ser novè i va cedir un minut al seu màxim rival, el francès Cyril Despres, que va ser setè. La novena etapa, amb inici i final a Copiapó, va guanyar-la Jonah Street, que va aprofitar la confusió del grup de deu primers pilots, que es va equivocar en un punt del traçat. Si la categoria masculina la domina Coma, la femenina també té clar un accent català. Laia Sanz va acabar en la posició 42 i manté la primera plaça en la classificació femenina quan només falten quatre jornades per tancar el Dakar.

Pel que fa a la resta de la categoria de cotxes, Carlos Sainz va tornar a guanyar. El madrileny segueix segon a la general, per darrere del seu company d'equip, Nasser al-Attiyah, que manté tres minuts i divuit segons d'avantatge.

Pel pas de San Francisco

Després de diverses etapes recorrent Xile, avui la caravana torna a l'Argentina. Els pilots sortiran de Copiapó cap a territori argentí travessant la serralada dels Andes i el pas San Francisco. Serà una jornada que deixarà imatges per al record, ja que els pilots trepitjaran la ruta 60 abans de patir la calor de les blanques dunes de Fiambalá.

stats