Esports 08/05/2011

Sense cap mena de reserves: un derbi és un derbi

Un derbi sempre és un derbi. I la intensitat amb què es viu un Barça-Espanyol no és la mateixa que la de qualsevol altre partit. El d'avui al Camp Nou s'espera que sigui entretingut, sense reserves de titu lars.

N. García
2 min
Sense cap mena de reserves:  un derbi és un derbi

Barcelona.Barça i Espanyol s'enfronten aquest vespre (19 h) en un partit que promet ser emocionant. I és que un derbi sempre és un derbi, i més a final de temporada, amb moltes coses en joc. Els dos entrenadors, Pep Guardiola i Mauricio Pochettino, ja han avisat que no canviaran la seva forma de ser, que seran fidels a la seva filosofia, així que tot indica que el partit d'aquest vespre serà entretingut, entre dos equips disposats a jugar, atrevits i amb clara vocació ofensiva. En principi, cap dels dos entrenadors reservarà jugadors per al partit entre setmana i els dos sortiran amb els seus onzes de gala, exceptuant els canvis obligats per lesions o per molèsties que arrosseguen alguns jugadors titulars.

Pep Guardiola ha previst una sessió d'entrenament per aquest mateix matí al Camp Nou i és per això que ahir no va donar llista de convocats. L'entrenament d'ahir va servir per veure que Bojan està del tot recuperat i, si Guardiola ho creu convenient, el jove davanter de Linyola podria entrar en la convocatòria per al derbi d'avui i jugar els seus primers minuts després de la lesió. Com en els últims partits, a causa de les baixes, el maldecap dels blaugranes és la defensa: Milito i Adriano són baixes segures, mentre que el tècnic de Santpedor estarà pendent fins a última hora de l'evolució de Maxwell, que es va entrenar al marge del grup a causa d'una pubàlgia, i de Carles Puyol. Amb el capità, els metges i el cos tècnic del Barça volen ser prudents després de la lesió que va tenir al genoll, de la qual li va costar recuperar-se. Guardiola podria apostar novament per fer jugar Mascherano de central juntament amb Piqué i fer jugar el jove del filial, Andreu Fontàs, com a lateral esquerre. Al davant, Villa i Pedro, que arrosseguen petites molèsties, podrien quedar-se d'inici a la banqueta, i podrien substituir-los Afellay i Iniesta per les bandes.

Javi López torna a la llista

Després de cinc partits seguits sense guanyar, el triomf de dilluns contra l'Athletic Club va donar ales als periquitos, que confien a repetir la victòria al Camp Nou de fa dos anys i endarrerir la celebració de la Lliga del Barça. Pel partit d'aquest vespre, Mauricio Pochettino recupera el migcampista Javi López, que es va perdre el partit contra el bascos per sanció. El tècnic argentí podria apostar per Verdú i Javi Márquez al doble pivot o per fer jugar d'entrada Javi López, de perfil més defensiu i de contenció. En principi, Pochettino podria sortir amb el mateix onze titular que tan bons resultats li va donar contra l'Athletic Club.

El davanter Iván Alonso, que va patir una contusió al bessó esquerre durant l'entrenament de dijous, està del tot recuperat i podria jugar d'inici. Per contra, Aldo Duscher, que arrossega molèsties a causa d'una pubàlgia, continua sense poder entrar a la llista de convocats en què sí que hi ha Cristian Álvarez. El porter, que continuarà sent el suplent de Kameni, ja s'ha recuperat d'un esquinç cervical.

stats