RCD Espanyol
Esports 19/11/2021

Cap davanter del Barça fa ombra a Raúl de Tomás

El punta de l'Espanyol, a qui el club blaugrana va sondejar, ha participat en més gols que tots els atacants de l'equip de Xavi

3 min
Raúl de Tomás acumula set gols i dues assistències en aquesta Lliga

BarcelonaCap davanter de l’actual plantilla del Barça millora els números de Raúl de Tomás. Les estadístiques registrades en aquesta Lliga situen el madrileny de l’Espanyol com el davanter que arriba al derbi en millor estat de forma. La lesió d’Ansu Fati, amb qui no es podrà enfrontar al Camp Nou, va propiciar l’estrena amb la selecció espanyola d’un ariet que disputarà el seu segon derbi com a blanc-i-blau amb ganes de treure's una espina: encara no sap què és puntuar contra el Barça, un equip al qual ha marcat un gol com a visitant (el març del 2019, amb el Rayo Vallecano). 

Raúl de Tomás

RDT arriba al derbi barceloní en estat de gràcia, ja que ha fet set gols (només el supera Benzema, amb 10) i dues assistències en un inici de Lliga en què ho ha disputat pràcticament tot: només s’ha perdut un partit per sanció, contra el Getafe, i 24 minuts repartits entre els trams finals dels compromisos contra l’Atlètic de Madrid, l’Alabès i el Cadis. Memphis Depay (amb sis gols i dues assistències) és l’únic blaugrana que s’aproxima als registres del madrileny. Cap dels altres davanters del Barça, força llastats per les lesions, ha firmat més de tres gols i d’una assistència. 

El punta espanyolista no amaga que es troba en el millor moment de la seva carrera. Si marca al Camp Nou acumularà per primer cop sis jornades consecutives veient porteria. La incidència ofensiva de RDT és constant i no es limita als gols: és el jugador de la Lliga que porta més xuts totals (40), per davant de Benzema (36) i Memphis (28), i també entre els tres pals (21 del madrileny per 20 del francès i 19 del jugador neerlandès). Entre Ansu Fati, Braithwaite, Luuk de Jong i Agüero només sumen 27 rematades, 12 de les quals dirigides a la porteria rival.

El bon moment que viu De Tomás no és exclusiu d’aquest curs. Des que va debutar amb l’Espanyol, el 12 de gener del 2020, ha marcat 35 gols i ha repartit cinc assistències. Només hi ha un blaugrana que millori aquests registres en el mateix període: Leo Messi. L’argentí va marcar 53 gols i va fer 32 passades de gol amb el Barça entre el tram final de la temporada 2019-20 i tota la campanya 2020-21 sencera. Messi, avui al PSG, va tenir incidència directa en 85 gols des de l’estrena de De Tomás com a periquito.

Uns registres totalment anòmals que el situen com l’únic jugador del Barça capaç de millorar les estadístiques de RDT. El madrileny ha intervingut en 40 dianes amb l’Espanyol, una més que les 39 d'Antoine Griezmann (26 gols i 13 assistències). Força lluny queden Ansu Fati (14 gols i 5 assistències), Ousmane Dembélé (11 gols i 5 assistències) i Martin Braithwaite (10 gols i 5 assistències). Aquests tres últims, això sí, s’han perdut diversos mesos de competició per lesions de llarga durada. 

L'Espanyol es va avançar al Barça, que va acabar fitxant Braithwaite

De Tomás va convertir-se el gener del 2020 en el fitxatge més car de l’Espanyol. El conjunt blanc-i-blau va pagar al Benfica 20 milions d’euros més dos en variables, en funció del rendiment del jugador. El conjunt portuguès, a més, es va reservar un 20% del valor de la plusvàlua que pogués generar una futura venda a un altre equip. Aquell mateix hivern, però, RDT hauria pogut acabar al Barça. Segons ha pogut confirmar l’ARA de fonts pròximes al club blanc, el conjunt blaugrana va interessar-se per la situació del davanter, que estava dolgut amb el Reial Madrid per no haver apostat per ell. “Al Madrid sempre van pensar que era la joia de la corona, per davant fins i tot dels Jesé o Morata, però el seu cap va fer dubtar als de dalt”, asseguren. 

El Barça finalment no va acabar tirant endavant aquella opció, que hauria recordat el fitxatge de Samuel Eto’o procedent del Mallorca. Un mes més tard, al febrer, va acabar pagant la clàusula de Braithwaite (18 milions) al Leganés per les lesions de Dembélé i Suárez. Dues apostes per quantitats similars que van coincidir en el temps però que han tingut un rendiment radicalment diferent. De Tomás apunta ara al Camp Nou, però ho fa amb la samarreta de l'Espanyol.

stats