RAL·LIS
Esports 12/11/2012

El campió s'acomiada com els campions

Martí Molina
2 min
El copilot Daniel Elena (a l'esquerra) i Sébastien Loeb celebren el triomf amb la resta de l'equip.

Avui comença oficialment la cursa per substituir Sébastien Loeb al capdavant del Mundial de ral·lis. El millor pilot de tots els temps es va acomiadar del certamen a Catalunya, precisament on va disputar el seu primer ral·li puntuable per al Campionat del Món. Això sí, es va acomiadar com els grans: guanyant. Loeb va certificar ahir la vuitena victòria consecutiva en la prova que organitza el RACC, i va demostrar per enèsima vegada per què ha guanyat nou títols de manera consecutiva.

El pilot francès de Citroën només va passar angúnies el primer dia de la prova, quan van haver de conduir sobre asfalt i terra. "Pilotar sobre dues superfícies va ser molt difícil, sobretot per les condicions meteorològiques, i vam tenir sort de no sortir de la pista perquè hi havia revolts molt lliscants". Divendres era segon, però dissabte ja es va posar primer. Ahir tan sols va haver de mantenir el lideratge contra un Latvala combatiu, que va esgotar les últimes opcions però sense èxit. "Hem tingut problemes amb els pneumàtics, ja que l'asfalt estava humit", deia Loeb al final.

I és que Latvala es va quedar a tan sols set segons de la victòria, tot i que la diferència és un xic enganyosa perquè el francès va poder dosificar l'avantatge. Al matí, Loeb partia amb 27 segons de marge. Tot un món en aquest esport, i més si el rival és el millor de tots els temps.

"Tenia l'objectiu de guanyar sobre asfalt aquest any, però no ha pogut ser. A l'última etapa he corregut tant com he pogut. Si hagués arriscat més, hauria sortit de la carretera", comentava Latvala, que la temporada vinent pilotarà un Volkswagen -marca que torna al Mundial.

El pilot dels rècords

Amb l'adéu de Loeb, el Mundial de ral·lis queda orfe de l'home que ha batut tots els registres. Ahir va sumar la 76a victòria al campionat absolut. Mentre que el segon pilot en nombre de triomfs en un ral·li és Marcus Grönholm, amb tan sols 30. Unes estadístiques que cal sumar als 114 podis en 163 proves. Ni més ni menys que el 70%.

Tot i això, Loeb no abandonarà definitivament la competició, ja que participarà en alguns ral·lis esporàdics la temporada vinent. "Només en seran uns quants. Perquè si comencés a dir que sí a totes les propostes, acabaria fent la temporada sencera, i no es tracta d'això", assegurava després del podi de Salou.

stats