BÀSQUET - NBA
Esports 10/05/2011

Un comiat gens digne per a un campió

David R. Jover
2 min
Kobe Bryant abandonant la pista de Dallas després de la derrota dels Lakers.

A tots els grans equips els arriba la fi. El final del Dream Team de Cruyff va arribar després del 4-0 a la final de la Copa d'Europa contra el Milan. Aquest mateix resultat -però en el nombre de partits de l'eliminatòria- és amb el qual els Lakers han dit adéu a la seva hegemonia a la NBA. Però hi ha diferents formes d'acabar una era. Pots donar-ho tot fins al final, o deixar-te anar i que la teva feina de quatre anys es vegi enfosquida amb un adéu molt barroer.

Els Lakers van dir adéu al somni d'aconseguir el three-peat (tres títols seguits) després de caure a Dallas per 36 punts de diferència (122-86). Aquesta eliminació fa que ara Los Angeles, que perden el seu entrenador, Phil Jackson, que es retira després d'aconseguir un total d'onze anells de campió, hagi de començar a reconstruir-se per encarar la temporada que ve amb garanties. I tot això no és gratuït, perquè des que van adquirir Pau Gasol el febrer del 2008, els Lakers han arribat a tres finals, amb dos títols aconseguits. Però a l'esport, i també al bàsquet, la memòria és escassa i la mala imatge de diumenge -amb les expulsions d'Odom i Bynum per agressions- obliga a fer canvis. Per tant, el cicle dels Lakers, que era brillant fins fa deu dies, s'ha acabat, i de la pitjor manera.

Es preveuen canvis

Magic Johnson, una de les veus més autoritzades quan toca parlar dels Lakers, no va dubtar a dir públicament que el seu antic equip ha de traspassar un dels pivots, Bynum o Gasol. "Et quedes amb un i a l'altre te'l carregues", va afirmar. Però no és tan fàcil. Les grans xifres que perceben tots dos -15 i 18 milions de dòlars- dificulten la possibilitat que qualsevol equip pugui assumir-ne el sou i a més pugui oferir als Lakers un bon jugador. L'estiu serà mogut als Lakers, que a més han de trobar entrenador. Trist adéu per al millor entrenador de la història de la NBA: amb una derrota.

stats