BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 13/02/2013

La burocràcia frena la recuperació de la Penya

La Fundació Capital Europea del Bàsquet no pot ajudar perquè ha de pagar l'IBI

àlex Gozalbo
2 min
La burocràcia frena la recuperació de la Penya

BadalonaEl Fiatc Joventut va sortir fa uns mesos del concurs de creditors, però encara no ha acabat de redreçar la seva situació econòmica. La inestable situació de l'Ajuntament de Badalona dificulta la tornada a la normalitat d'un club que necessita la seva col·laboració. Les lluites entre partits polítics han endarrerit tots els processos i a la Penya li urgeix tenir liquiditat econòmica. El consistori va adquirir una sèrie de compromisos verbals (no estan escrits enlloc) amb la Penya, que ara reclama que es compleixin. El Fiatc Joventut, que va aprovar un pressupost que rebaixa en més d'un 30% la inversió realitzada la temporada passada, reclama que la Fundació Capital Europea del Bàsquet desbloquegi uns diners que han d'anar destinats al club.

El centre comercial Màgic Badalona paga un cànon a la fundació, que té quatre objectius de base: el manteniment del Palau Olímpic de Badalona, la promoció del bàsquet base, la potenciació internacional del nom de Badalona i la promoció del centre comercial. Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut, considera que d'aquests quatre objectes fundacionals tan sols se n'han complert dos: els que tenen a veure amb el pavelló i amb el planter. La Fundació Capital Europea del Bàsquet ha anat rebent el cànon durant deu anys, però la Penya no se n'ha beneficiat d'uns diners que ara necessita més que mai.

El problema és que la Fundació, que no té ànim de lucre, es veu obligada a pagar l'impost sobre els béns immobles (IBI) del Màgic Badalona. Aquesta despesa impedeix que es puguin complir els seus objectius fundacionals i que, per tant, els diners arribin al Fiatc Joventut. Els seus patrons controlen els 800.000 euros del cànon d'explotació del centre comercial.

El club també necessita que el consistori atorgui els permisos per ampliar el centre comercial Màgic Badalona i beneficiar-se així d'una venda de participacions ja pactada. A més, espera que es concreti la permuta de terrenys que ha de servir per construir un supermercat a la zona de Mas Ram.

Austeritat econòmica

El Fiatc Joventut ha rebaixat el seu pressupost, que ha passat de 5,6 a 3,8 milions d'euros, 1,6 dels quals es destinaran a la plantilla del primer equip. Jordi Villacampa, que la setmana passada va ser a Vitòria presenciant la Copa del Rei, va decidir fa un mes ajornar un ultimàtum amb què amenaçava de dimitir. El consell d'administració va emetre un comunicat en què recordava: "Seguim treballant amb els representants municipals i la Fundació Capital Europea del Bàsquet per tal de superar les dificultats. Convençuts que encara hi ha fonamentades possibilitats de poder resoldre la problemàtica i tenint en compte que la solució està oberta, entenem que hem de continuar la nostra tasca i posar tot el que puguem de la nostra part per tal d'arribar fins a la solució".

stats