BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 06/03/2013

Un bressol etern, el gran objectiu del Fiatc Joventut

La Penya busca solucions imaginatives per mantenir el planter

àlex Gozalbo
2 min
Una imatge d'un partit entre el Fiatc Joventut i el Barça Regal jugat al Palau Olímpic de Badalona.

BadalonaDos entrenadors del Fiatc Joventut van participar el cap de setmana passat en e Jordan Brand Classic, un esdeveniment que va reunir a Barcelona alguns dels millors jugadors joves d'Europa. La presència de Paco Redondo i Dani Miret entre els tècnics no és casualitat, ja que la Penya continua sent una referència en la formació.

El pressupost que mou el planter del club s'ha reduït un 50% en només tres anys, però el treball formatiu no s'ha vist afectat. "Hi ha una sèrie de despeses estructurals que són impossibles de rebaixar i que sempre són les mateixes, però després es poden aplicar fórmules imaginatives per reduir altres partides", explica Jordi Martí, director del bàsquet base.

"La gent que treballa al club se sent part implicada, i la majoria tenen múltiples feines. Tenim delegats que no cobren i a altres els costa diners de la seva butxaca, però tots ho fan amb il·lusió", opina Martí, que reconeix que el nombre de jugadors becats ha baixat a deu, dels quals només dos són estrangers.

"Intentem apostar per un estil de jugador amb futur, pensant sempre si pot arribar a l'elit més enllà de si ens pot ajudar a guanyar títols a les categories de formació. Quan arriba al primer equip és més fàcil donar-li minuts, perquè no hi ha la mateixa pressió que en altres clubs. Un jove que vulgui treure el cap al Barça, per exemple, ho té més complicat, perquè l'equip competeix a l'Eurolliga", analitza Paco Redondo, l'entrenador de l'equip júnior que fa unes setmanes es va proclamar campió al Torneig Internacional de l'Hospitalet.

La continuïtat del model del Fiatc Joventut està en perill, ja que, com acostuma a queixar-se Jordi Villacampa, el president de l'entitat, el planter està desprotegit. "Alguns rivals s'aprofiten de la nostra feina i, amb molt pocs diners, s'enduen els nostres jugadors. No podem fer contractes llargs i amb prou feines podem treure profit de la inversió formativa que fem. Un club com el nostre hauria de poder utilitzar tres o quatre anys un jugador jove al primer equip i després obtenir una recompensa econòmica. Si no, l'aposta no té cap mena de sentit", reconeix Jordi Martí.

stats