Esports 10/02/2013

El rival blaugrana es desfà de l'Herbalife Gran Canària

à.g.
2 min
Justin Doellman intenta fer un tap a un tir de Brad Newley al Fernando Buesa Arena.

VitòriaEls entrenadors no es posen d'acord a definir quin és el moment adequat per disputar una Copa del Rei. Alguns prefereixen arrribar després d'una bona ratxa. D'altres, com sempre ha defensat Aíto García Reneses, després d'una derrota. El València Basket es va presentar a Vitòria amb cinc derrotes consecutives i, després de superar l'Herbalife Gran Canària (83-72), disputarà la final contra el Barça Regal. Els dos equips repetiran un enfrontament que ja es va produir a les semifinals de la Supercopa Endesa.

L'Herbalife Gran Canària es va quedar sense opcions de victòria després d'una primera meitat nefasta en què va acumular un desavantatge de 17 punts (39-22). El partit, que per moments va ser indigne d'una semifinal de la Copa del Rei, va ser una acumulació d'errades i tan sols es va animar quan l'equip que entrena Pedro Martínez va començar a creure en la remuntada.

Els baixos percentatges en el tir exterior van ser una llosa per a l'equip canari, que un dia abans havia aconseguit guanyar el seu primer partit en una fase final de la Copa del Rei. Una gesta amb què no en va tenir prou.

El València Basket va tornar a aprofitar l'actuació de Vítor Faverani i Justin Doellman per enganyar el cansament i sumar punts amb continuïtat. Pau Ribas, que va anotar dos triples sobre la botzina del segon i el tercer quart, també va contribuir a reconduir la situació i evitar la remuntada d'un rival encara més fatigat.

L'equip que entrena Velimir Perasovic va mantenir la calma i amb un bon ús de la línia de 6,75 metres va saber mantenir la renda aconseguida durant una primera meitat molt efectiva en què va cometre molt poques errades.

Xavi Rey no va poder repetir la sensacional actuació de divendres i Ryan Toolson, el genial tirador d'Arizona, va ser el jugador més destacat d'un Herbalife Gran Canària que, tot i no disputar la final, surt reforçat del campionat.

stats