18/09/2011

Una bèstia, ara sí, insaciable

2 min
Cesc Fàbregas festeja un gol mentre Andrés Fernández cau sobre la gespa del Camp Nou.

La paraula de moda, relaxació , va caducar en pocs segons. Aquesta vegada, ni una ombra de mirar-se el melic, ni d'entretenir-se amb coses supèrflues. El Barça no va deixar cap ambigüitat sobre la seva actitud, i va matar el partit, ara sí, de manera implacable. L'Osasuna va pagar els plats trencats i va quedar sepultat sota una allau de joc i gols impossible de parar: tenia al davant una bèstia insaciable. L'equip se'n va anar al descans amb 5 a 0, una dada que ja explica ella sola què va ser el partit.

Els dos partits anteriors van preocupar l'entorn del Barça, tan mal acostumat que processa els empats com si fossin tragèdies. I el vestidor va entomar les crítiques com si fossin atacs personals, quan en realitat eren tan sols lògics tocs d'atenció. En aquesta falsa polèmica tothom tenia raó: l'equip havia enviat algun petit senyal de tenir la panxa plena després dels últims banquets, però era injust posar en dubte les bases del projecte. Mai sabrem si les crítiques eren injustes i l'equip tenia raó, o si van ser útils i van provocar la reacció. Tant és. Perquè l'únic que importa és que l'equip és extraordinari i que sempre és capaç de trobar un nou repte. Aquesta vegada el malestar venia des de dins, i no des de Madrid: la bona notícia és que ja no cal Mourinho per motivar l'equip, n'hi ha prou amb un grapadet de tertúlies.

El Barça es va curar les petites esgarrinxades aferrat a l'estil de tota la vida, el 3-4-3, el sistema que Guardiola ha tret aquesta temporada de l'armari dels records i ha posat al dia per reinventar-lo. Al centre de gairebé cada gol hi havia la societat Messi-Cesc, que forada les defenses rivals pel mig i sense que ningú pugui fer-hi res. També es va rehabilitar Villa, amb dos gols i un gran partit, i Busquets, que justament va tornar al màxim nivell el dia que va tornar a la seva posició natural.

L'única ombra del partit va ser una pancarta inquietant, i ben visible durant molta estona, que va aparèixer entrada la primera part i que deia: " Camp Nou = Cementerio. Gracias Mossos ". Un missatge que promou l'enfrontament entre aficionats i envia un missatge a la policia és un missatge perillós que el club hauria de fer retirar immediatament. Amb els nous elements sospitosos que han entrat al camp no valen ambigüitats ni mitges tintes. S'espera una reacció immediata del club, i que el proper diumenge a l'Assamblea ni tan sols calgui sotmetre a votació la nefasta idea d'implantar una Grada Jove d'animació.

stats