Esports 19/09/2011

El bàsquet total d'Espanya no té rival al Vell Continent

David R. Jover
1 min

BarcelonaRevalidar títol de campió d'Europa de bàsquet està a l'abast de ben pocs. Només tres seleccions en tota la història de la competició ho havien aconseguit: Lituània, la URSS i l'antiga Iugoslàvia. Espanya es va convertir ahir en la quarta selecció que ho aconsegueix. El conjunt de Sergio Scariolo va dominar el partit des del minut 3 però no va saber ni va poder trencar el matx fins que faltaven tres minuts per acabar.

Tot i així, la diferència a partir del segon temps va vorejar els deu punts gràcies a un tercer quart immaculat del que va ser escollit MVP de l'Eurobàsquet: Joan Carles Navarro. I és que l'escorta català va anotar 8 punts decisius en aquest període amb cistelles inversemblants i va acabar el partit decisiu, el que agrada jugar als grans jugadors, amb 27 punts. A més, juntament amb el seu amic Pau Gasol (17 punts i 10 rebots) i Kirilenko, McCalebb i Tony Parker, va ser escollit per al cinc ideal de la competició. Millor impossible per a un jugador que està en el moment més dolç de la seva carrera.

Complements ideals

A més de Navarro i Pau Gasol, ahir Rudy Fernández i José Manuel Calderón van fer un pas endavant. El mallorquí va ser clau en el segon quart i va acabar amb 14 punts. L'extremeny Calderón va acabar amb 17 i dirigint a la perfecció un grup de guanyadors que no es cansa de superar reptes. El bàsquet total -el de córrer, atacar i defensar al límit- no va tenir oposició d'una França que va veure com Parker es va trobar molt sol.

La medalla de bronze va ser per a Rússia, que va superar Macedònia per 72-68.

stats