BARÇA
Esports 06/09/2019

Bartomeu admet que Messi pot marxar del Barça l'estiu que ve

El president blaugrana defineix l'interès per Neymar com "un extra no planificat"

X.h.n.
3 min
Bartomeu, durant l'entrevista amb Barça TV.

BarcelonaEl president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va repassar l’actualitat blaugrana en una entrevista concedida a la televisió del club amb preguntes de Santi Nolla, Ernest Folch i Toni Romero, els directors dels tres diaris esportius amb seu central a Barcelona. El més destacat de la intervenció pública va ser confirmar que Leo Messi podria decidir l’estiu que ve si segueix o no al Barça. “Messi té un contracte per quatre anys i abans de començar la temporada 2020-21 pot decidir personalment si vol continuar. És com Iniesta, Puyol o Xavi, que van tenir la llibertat per decidir si volien seguir al Barça o no. Però, vaja, el Leo és tan culer que no em fa patir. Espero que segueixi fins al 2021 i fins i tot més anys”, va comentar Bartomeu sobre la qüestió, destapada fa alguns dies pel diari El País.

L’altre gran titular esportiu del president blaugrana va sorgir, esclar, en relació amb el culebró Neymar, que es va aturar a principis d’aquesta setmana quan, amb el tancament del mercat, el davanter brasiler es va haver de resignar a seguir un any més al PSG. Bartomeu va admetre negociacions amb els francesos i va situar l’interès pel futbolista en mans dels responsables esportius culers: “Neymar volia marxar i el director esportiu del PSG, Leonardo, va negociar amb clubs perquè van obrir la porta. Nosaltres hi vam parlar però les exigències eren molt altes. Va ser una decisió esportiva presa per Abidal, Planes i Valverde. Em van dir que si Neymar era al mercat, havíem d’estar atents. Va ser un extra no planificat”.

Bartomeu, d’aquesta manera, manté que Neymar no apareixia en la planificació esportiva que es va fer fa mesos i que, en canvi, sí que preveia les arribades de De Jong, Griezmann i Junior, la sortida de Cillessen i l’arribada d’un altre porter com Neto i l’ascens de Wagué des del filial. El president del Barça també va reconèixer l’interès per Matthijs de Ligt. “Era un objectiu, sí, però finalment va decidir marxar a un altre equip”, va comentar sobre el central holandès, ara descartat perquè juga al Juventus. El discurs amb De Ligt és més contundent que amb Neymar, a qui Bartomeu no tanca la porta de cara al curs vinent però sí per al pròxim mercat d’hivern. Per tant, sigui com sigui, el serial per repatriar el jugador paulista continuarà viu, tot i que ja se sap que l’estiu que ve hi haurà un preu tancat de 170 milions d’euros, cosa que reduirà el ball de noms per a possibles bescanvis i restarà capacitat negociadora al PSG.

Si les converses es reactivessin, potser li tocarà a Carles Puyol participar-hi. I és que l’excapità del Barça està sent sondejat per tornar al club des de fa temps. Així ho va reconèixer Bartomeu: “És veritat que hi estem parlant, no és cap secret. Tant de bo arribem a un bon acord. No hi ha pressa. Pot aportar moltes coses al Barça. Ja coneix el club per dins i també ha treballat fora del club. Espero que torni igual que Víctor Valdés amb el Juvenil A i Patrick Kluivert amb el futbol formatiu”. El president culer manté l’estratègia de recuperar figures mediàtiques de consens per portar a terme funcions executives.

1.000 milions de pressupost

En l’àmbit més institucional, el mandatari va prometre avançar en relació amb el vot electrònic i no obligar els socis a anar al Camp Nou per a les eleccions del 2021: “Posarem diferents punts de votació al territori”. També va anunciar una assemblea extraordinària per avançar cap a l’Espai Barça i la reforma integral de l’estadi, que començarà l’estiu que ve segons les seves previsions. I que l’entitat ingressaria més de 1.000 milions d’euros si es compleix el pressupost que votaran els compromissaris el 6 d’octubre vinent.

stats