VOLTA A CATALUNYA
Esports 26/03/2015

Bart de Clercq: "Els meus perseguidors són millors que jo"

El belga de Lotto-Soudal, nou líder de la Volta a Catalunya, resisteix millor que Rolland a l'etapa reina i té 21 segons d'avantatge respecte Richie Porte (Sky)

Albert Rabadan
1 min
Bart de Clercq, líder de la Vota a Catalunya després de l'etapa a La Molina / TONI ALBIR / EFE

La MolinaL'etapa reina de la Volta a Catalunya, acabada a La Molina, ha portat emocions fortes com prometia. Quan totes les mirades estaven centrades en el líder Pierre Rolland (Europcar), que ja havia començat a cedir temps en l'ascens a La Creueta, el penúltim port del dia, ha aparegut el seu company d'escapada el primer dia Bart De Clerq (Lotto-Soudal) quan ningú l'esperava, i gràcies ha que ha perdut tan sols 45 segons respecte el vencedor, el nord-americà Tejay Van Garderen (BMC), el belga s'ha convertit en el nou líder de la Volta a Catalunya.

"Per mi és una sorpresa estar aquí, però el primer dia el pilot ens va donar massa temps (riu), sinó jo ara estaria treballant pel meu líder Jurgen Van den Broeck", ha explicat De Clerq en roda de premsa. "Tinc només vint segons d'avantatge i no són gaires, perquè honestament tots els ciclistes que em persegueixen són millors que jo", ha dit en referència als 21 segons que el separen amb Richie Porte (Sky), segon classificat, o els 26 amb Pozzovivo, guanyador a Girona. Dan Martin i Alberto Contador són quart i cinquè a 27 i 28 segons, respectivament.

"Ahir vaig perdre un minut més del necessari que em posaria les coses més fàcils, però puc dir que la meva moral és prou bona per intentar defensar el lideratge", ha acabat dient aquest escalador de 28 anys, que quan no fa de gregari ofereix bones prestacions com una etapa de muntanya que va guanyar al Giro d'Itàlia de 2011.

stats