En breu
Esports 12/02/2013

El barcelonisme recorda avui la figura de Nicolau Casaus

1 min
El barcelonisme recorda avui la figura de Nicolau Casaus

Aquest 12 de febrer es compleixen cent anys del naixement de Nicolau Casaus, efemèride que el FC Barcelona recordarà en un acte que presidirà Sandro Rosell. L'homenatge començarà a les 18.15 hores i, després de la intervenció de Rosell, el periodista Xavier Bosch glossarà la figura del que va ser vicepresident del club durant més de dues dècades.

Acontinuació començarà un acte del Fòrum Fundació dedicat a la seva figura, amb una taula rodona moderada per la periodista Isabel Bosch i en què participaran l'expresident Josep Lluís Núñez, l'exjugador Francisco José Lobo Carrasco, l'historiador i exdirectiu del club Jaume Sobrequés i el periodista Enric Bañeres. La cloenda de l'acte serà a càrrec de Jordi Cardoner, vicepresident de l'àrea social i nét de Nicolau Casaus.

Nascut a l'Argentina fill d'un andalús i una gironina, Casaus es va criar a Igualada, on amb vint anys ja va fundar una penya blaugrana. Casaus va passar cinc anys a la presó durant el franquisme i en sortir-ne va fer negoci en el tèxtil. President de la famosa Penya Solera del club, va presentar-se a les eleccions a la presidència del Barça el 1965 i el 1978. En les primeres eleccions democràtiques va perdre amb Núñez i, malgrat haver afirmat que mai pactaria amb ell, va acceptar ser directiu en la seva junta. Casaus és recordat per la seva feina amb les penyes, que també tindran el seu paper en els actes d'avui.

stats