Triatló
Esports 26/09/2014

Barcelona es bolca amb el triatló

Més de 5.000 inscrits participaran en la Garmin Barcelona Triathlon, que arrencarà el pròxim 5 d'octubre a la Mar Bella

Natalia Arroyo
2 min
Aquest divendres s'ha presentat la Garmin Barcelona Triathlon 2014 / PREMSA IMG

BarcelonaBarcelona s'aturarà el pròxim 5 d'octubre per fer lloc a més de 5.000 triatletes a la ciutat, que participaran a la Garmin Barcelona Triathlon 2014, que aquest divendres s'ha presentat a la Sala Lluís Companys de l'Ajuntament de Barcelona, amb la presència de diverses autoritats, entre elles Maite Fandos, la tinent d'alcalde de qualitat de vida, igualtat i Esport de l'Ajuntament de Barcelona, i Jesús Andreu, president de la Federació Catalana de Triatló, a més de responsables de Garmin i IMG.

"Barcelona viurà una gran triatló, tindrem als millors triatletes a la nostra ciutat", ha celebrat Fandos, que no ha volgut oblidar també el caràcter popular de la prova i la implicació escolar que té l'esport, amb més d'un centenar de centres lligats. Fandos aplaudeix que el 24% dels participants són estrangers i que el 13% vénen de fora de Catalunya, per destacar "el gran impacte" que això suposarà per a la ciutat. També s'ha subratllat la creixent participació femenina, que en l'edició d'enguany arribarà al 20%, i el caràcter solidari de la prova.

Sergi Noguera, el director esportiu de la prova, ha detallat els recorreguts de la Garmin, que arrencarà a la platja de la Mar Bella, seguirà amb el recorregut en bicicleta pel front marítim barceloní i acabarà amb la carrera, que pujarà fins als voltants d'Arc de Triomf. Entre voluntaris, Guàrdia Urbana i personal, més de 700 persones vetllaran per la seguretat de la prova.

"La prova no deixa de consolidar-se, només tenim Londres i Hamburg per davant nostre a Europa en participació. A més, combina l'esperit d'elit i popular i això farà que a Barcelona es visqui un diumenge molt esportiu", ha comentat Jesús Andreu, president de la Federació Catalana de Triatló.

Natalia Cabrera, responsable de màrqueting de Garmin, ha recordat que aquesta prova "representa valors de treball i sacrifici". "Ens agrada veure tanta gent participant. Entre tots estem aconseguint que hi hagi un caràcter festiu en la prova i per això volem donar continuïtat a l'esdeveniment".

Canvi de data

L'edició d'enguany de la Garmin coincidirà, altre cop, amb l'Ironman Barcelona, que es disputarà a Calella. "Estem treballant per trobar un altre lloc a l'agenda. Potser hi ha gent que vol fer les dues proves i són referents. Hem de fer que no tornin a coincidir", ha dit Fandos, que ha deixat clar que aquest any no hi havia marge per canviar la data.

stats