BARÇA
Esports 26/04/2013

Tito Vilanova: "Em sento amb forces per seguir si la salut em respecta"

El tècnic blaugrana no vol parlar de remuntada però tampoc dóna l'eliminatòria per perduda. Descarta canvis dràstics en la plantilla de cara a la temporada que ve."No hi ha fi de cicle", respon rotund l'entrenador blaugrana

Albert Llimós
4 min

Sant Joan DespíTito Vilanova ha sigut rotund quan se li ha preguntat per la seva continuïtat a la banqueta blaugrana. “Em sento amb forces, si la salut em segueix respectant, seguiré”. El tècnic ha explicat que mai ha tingut dubtes de la seva continuïtat. “En el moment de la recaiguda em sentia molt bé, molt a gust en el tracte amb els jugadors. En cap moment he tingut el pensament de deixar-ho. És la meva vida, em diverteixo fent això. Aquesta feina no suposa una càrrega ni una pressió per a mi. Als metges els vaig preguntar si hi havia problema per seguir treballant i em van dir que no”.

Més enllà del seu futur personal, Tito Vilanova ha volgut acabar amb totes les informacions que apunten a una revolució i canvis dràstics dins de la plantilla blaugrana. L'entrenador ha descartat qualsevol tipus de sacsejada al vestidor. “En una lliga espanyola o una NBA és molt difícil mantenir-se a dalt i guanyar. El Barça ho ha fet, l’any passat va costar més. Aquest any, encara s’ha de guanyar la Lliga però, si ho fem, haurem guanyat quatre de les últimes cinc Lligues. En un cicle, hi ha moments. El que vam viure els tres primers anys és irrepetible. Hem arribat a sis semifinals seguides. L’any que ve serà pràcticament impossible arribar a semifinals. Seria la rehòstia”.

La derrota per 4 a 0 contra el Bayern no canvia el que Tito pensa de la seva plantilla i els canvis necessaris per a l’any vinent. “Hem tingut un resultat que fa mal. Inesperat. Però la valoració dels jugadors i la plantilla no canvia. Els jugadors que podrien jugar en aquest estil de manera continuada costa trobar-los. No canvia la meva valoració després del partit de Munic. Als jugadors els va doldre i volen seguir guanyant”.

Tito no vol parlar de remuntada, però sí que posa èmfasi a no donar per perduda l’eliminatòria contra el Bayern. “Hem d’intentar creure-hi. Som el Barça i juguem a casa. Tampoc seria creïble si dic que remuntem segur”. De fet, el tècnic català creu que el resultat de Munic no reflecteix la realitat. “No hauríem d’haver perdut per quatre gols i més veient els gols. Si competíssim regularment contra el Bayern a la nostra Lliga no hi hauria aquesta diferència”. Vilanova ha reconegut que el marcador va reflectir un contundent 4 a 0 per culpa de petits detalls. Entre ells, l’estratègia. “Els dos primers gols són de córner. Ells van a rematar amb cinc jugadors de gairebé 1,90. Sabíem que patiríem en això. Tot i així, el nostre percentatge en aquest aspecte en aquests anys era positiu. Però en partits d’aquest nivell, el Bayern serveix molts córners. S’ha d’evitar”.

Més enllà de l’estratègia, un dels aspectes en què el Bayern va ser superior va ser l’apartat físic. Vilanova descarta que els seus jugadors arribin en mal moment. “Crec que arribem en un bon moment físic, però hem tingut jugadors tocats, baixes a la línia defensiva. Possiblement no és el millor moment físic, però no estem malament”.

El tècnic ha explicat també els motius que l’han portat a aparèixer en roda de premsa aquest divendres, noranta-set dies després de l’última aparició i després de la desfeta a Munic. “Em trobo molt bé, si no he vingut abans és perquè tenia efectes secundaris. De la veu em trobo millor, cada dia amb més ganes. Tenia ganes d’estar amb l’equip i en aquesta sala de premsa”.

Durant la seva absència, Vilanova creu que l''staff' tècnic ha crescut i ha obtingut molt bons resultats. “Si hi havia autogestió ho feien molt bé, perquè coincidíem en les alineacions i canvis. Hi ha, doncs, molts futurs entrenadors en aquesta plantilla. Hi havia el Jordi Roura, l’Aureli Altimira i la resta de l''staff'. S’ha d’estar content amb els jugadors, agrair el que han fet i el seu compromís”.

També hi ha hagut temps per a noms propis. Sobre Víctor Valdés, Tito ha dit que vol deixar passar aquest tram de la temporada per abordar el seu cas. “Víctor en el seu moment va ser clar. No tinc cap problema que segueixi. Deixem passar els dies perquè ens hi estem jugant el que ens hi estem jugant. Des que va anunciar que no renovaria la seva actitud ha sigut molt bona”.

Sobre la continuïtat d’Éric Abidal, seran molt importants els partits que resten de Lliga per veure com es troba el lateral francès. “La situació d’Abidal és molt especial. Com es recuperarà després dels esforços, ja ho veurem. A aquest nivell és un jugador molt vàlid per al Barça”.

El tècnic s’ha mostrat distès en tot moment, amb un to afable. Quan se li ha preguntat per Pep Guardiola, ha admès que la relació s’ha refredat. “Amb el Pep erem íntims, des de petits, des que vam entrar a La Masia, vam viure una etapa inesborrable… però amb la distància, les relacions es refreden. Sí”.

Vilanova ha tingut temps també per ironitzar sobre les primeres veus crítiques amb la seva feina. “Deunidó el que han tardat les crítiques a arribar. Va en el càrrec. Entenc que la gent pugui estar decepcionada”.

Un Tito Vilanova que ha sigut aplaudit per una part dels periodistes aplegats a la Ciutat Esportiva. Un breu gest d’afecte de la premsa quan ha arribat per comparèixer davant dels mitjans abans de l’entrenament.

stats