Esports 24/11/2020

El Barça pugna amb Hisenda pel pagament de 23 milions

L’origen del requeriment de l'Agència Tributària és en els honoraris dels agents dels futbolistes

X.h.n.
2 min
La gespa del Camp Nou sense el primer equip de futbol ni aficionats

BarcelonaL’Agència Tributària espanyola reclama 23 milions d’euros al Barça. 9 corresponen a determinats rendiments del treball (IRPF) entre el gener del 2012 i el juny del 2015, i 14 a la multa de caràcter retroactiu per no haver abonat la quantitat requerida. L’origen del requeriment és en els honoraris dels agents dels futbolistes, que abans s’establien directament des del club, sense passar pels jugadors, mentre que ara, a causa d’un canvi de criteri, s’estableixen en el marc de l’acord amb l’esportista. La reclamació d’Hisenda, segons fonts del Barça, respon a aquest matís. I el club, des del moment que va ser informat de la suposada irregularitat, va posar en marxa els seus serveis jurídics per evitar passar per caixa, ja que va entendre que el canvi de tipus impositiu no es va informar degudament.

Ara mateix el cas és a l’Audiència Nacional, que, a l’espera resoldre’l, reclama el dipòsit dels 23 milions o bé un aval bancari com a garantia de cobrament. Segons van informar ahir El Confidencial i Voz Populi, el Barça ha demanat un ajornament del pagament d’aquesta xifra emparant-se en la seva precària situació financera. “El context excepcional de la pandèmia de covid-19 ha generat una reducció substancial en els ingressos del FC Barcelona, que desenvolupa la seva activitat en un dels sectors més afectats per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària (espectacles públics). Per això es justifica l’adopció de mesures excepcionals”, va argumentar en el seu moment el club, que a més va afegir que el valor de mercat de la seva plantilla “s’ha devaluat temporalment”. El Barça va presentar a l’estiu unes pèrdues de quasi 200 milions d’euros i un pressupost per al curs 2020-21 de menys de 800, malgrat que la intenció era superar els 1.000. El Camp Nou, una de les seves principals fonts d’ingressos, està tancat des de mitjans de març.

El Barça manté que pot avalar

Segons els dos digitals que es van fer ressò de la notícia, l’Advocacia de l’Estat es va oposar a concedir mesures cautelars al Barça però els magistrats van ser més comprensius amb el context delicat que viu el club. Ara bé, entenen que la institució ha d’aportar garanties de cobrament: “La situació de la tresoreria del club, així com la negativa de diverses entitats financeres a concedir-li aval, no exclou la prestació de garanties en qualsevol altra de les formes admeses a dret de respondre, al seu torn, a l’import de la sanció”. L’entitat blaugrana ho desmenteix i manté que té línies d’aval obertes per poder-se defensar.

stats