BARÇA
Esports 12/09/2019

Els socis valoren la gestió del Barça amb un 7,3

L'enquesta s'ha fet aquest estiu entre mil socis i aficionats

Toni Padilla
2 min
Els socis valoren la gestió del Barça amb un 7,3

BarcelonaEl Barça ha fet públic el resultat de l'Observatori Blaugrana, enquesta per valorar com veu l'afició l'actualitat. Aquest any ha sigut una enquesta feta entre el 20 de juliol i el 20 d'agost entre mil socis i entre aficionats que no són socis, en dues tandes, allargant-la tot l'agost. "La gent està molt il·lusionada amb el projecte", ha dit el portaveu, Josep Vives.

Vives ha aprofitat la roda de premsa per dir-hi la seva sobre les declaracions de Messi, afirmant: "És una entrevista natural, un acte de normalitat. No hi ha cap esquerda entre Messi i el club, simplement dona el seu punt de vista amb reflexions interessants. Messi admet que volia jugar amb Neymar, però que no pot dir com van anar les negociacions, ja que no hi era, com és normal". Segons Vives, Messi parla com un "soci, que creu que és al millor club del món però vol guanyar-ho tot". "Expressa el que diuen els socis, un missatge d'ambició magnífic, després d'haver guanyat tant".

A l'Observatori, segons ha explicat Vives, només el 4% dels socis han suspès la gestió, en què la valoració de mitjana és de 7,3 sobre 10. Dos punts menys que en l'Observatori presentat al febrer, quan la valoració era de 7,5. Els socis preguntats, segons l'enquesta, cada cop valorarien menys els èxits esportius, per prioritzar un equilibri en la gestió en tots els sectors.

Crítics amb la Champions

Tant els socis com els aficionats han puntuat amb un 7,4 el rendiment esportiu, i s'han mostrat crítics amb el paper a la Champions, en què els socis puntuen amb un 5,9 la participació en l'última temporada. A la Lliga, han puntuat l'equip amb un 9,4. El balanç de la temporada 2018/19, en general, és de 7,3 sobre 10 entre els socis, i de 7,6 entre els seguidors.

L'Observatori ha permès veure que el 95,6% dels socis consideren prioritari apostar pel futbol femení, i un 41,2% segueixen l'actualitat. En els esports professionals, només l'handbol ha baixat una mica de valoració. El bàsquet es valora amb un 2,4 en una escala de 2 a 4.

Els socis prioritzen "guanyar-ho tot"

Segons aquest estudi, ha pujat entre els socis la prioritat de "guanyar-ho tot" respecte a "practicar el futbol més maco". Els socis havien d'ordenar de l'1 al 4 quatre conceptes segons la seva importància: guanyar-ho tot, joc bonic, guanyar diners i ser coneguts arreu del món. "Guanyar diners" ha acabat en la quarta posició. "Guanyar-ho tot", en la primera.

Els socis han puntuat amb un 3,3 sobre 4 la projecció internacional del club, però admeten certa preocupació pels conflictes judicials diversos del club. La conflictivitat interna es puntua amb un 2,1 sobre 4, i els conflictes externs, en un 2,4 sobre 4. Josep Vives, però, ha recordat que la valoració d'aquests afers ha millorat aquesta temporada a mesura que s'han pogut tancar carpetes.

L'Observatori ha servit per veure que els socis valoren positivament la Fundació i els esports amateurs, especialment l'atletisme.

stats