RECULL OPINIÓ PREMSA ESPORTIVA
Esports 19/01/2015

"Des que Luis Enrique va encertar l'equip ideal, ja sabem a què juga el Barça", el recull d'articles d'opinió

L'estil de joc del Barça de Luis Enrique centra els articles dels columnistes esportius d'aquest dilluns

Ara
3 min
Messi intenta xutar / EFE

BarcelonaMessi i l'estil de joc del Barça de Luis Enrique –el tècnic va repetir onze contra el Dépor per primer cop– són els temes dels articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest dilluns.

Josep Maria Casanovas, a 'Sport'

"El Barça ha canviat de cara, ara creix, va a més, aprèn a jugar de memòria i fins i tot els canvis són coherents. El canvi és la velocitat, juguen al primer toc i les desmarcades són contínues. Ataquen i defensen tots en un exemple de solidaritat i companyonia. Des que Luis Enrique va encertar l'equip ideal, ja sabem a què juga el Barça".

Lluís Mascaró, a 'Sport'

"La decisió de Luis Enrique –no sabem si meditada o provocada pels esdeveniments– d'aparcar els constants canvis –que havien arribat a desesperar els mateixos futbolistes– ha portat una sensació de confiança a l'equip. Avivada, sens dubte, pel moment excepcional de Messi, que anit va tornar a ser decisiu amb un altre 'hat trick'.

Santi Nolla, a 'Mundo Deportivo'

"De qui es parla menys però és molt important és de Claudio Bravo. [...] A Riazor va tenir poca feixa, però les ocasions que van arribar les va saber solucionar amb encert. Valdés pot estar tranquil al United a l'ombra de De Gea. De moment, no se'l troba a faltar a la porteria del Barça".

Julio Salinas, a 'Mundo Deportivo'

"La necessitat de cercar noves fórmules per explicar l'espectacle esportiu als mitjans ha disparat la imaginació, però tot té un límit. I aquest límit ha de marcar-lo el sentit comú i, sobretot, el respecte a les persones, sobretot si ja no es poden defensar. Em va semblar que la 'ouija' amb què es va invocar l'esperit de Juanito va ser patètica. No val tot per vendre".

Germà Capdevila, a 'L'Esportiu'

"A Riazor, Neymar va fer un partit extraordinari [...]. Messi va fer un 'hat trick' i el brasiler va ser substituït a la meitat de la segona part. Tanmateix, Neymar va seure a la banqueta sense acritud. Content i satisfet, amb un esperit de treball col·lectiu envejable. El Barça té un cavaller imbatible, Messi, però l'escuder ja és igual de valuós per a l'equip".

Eduard Berraondo, a 'L'Esportiu'

"Segur que seran unes eleccions en clau esportiva. Però potser per primer cop a la història no es parlarà de cracs. Potser sí de la banqueta, de la direcció tècnica, de les seccions, de la remodelació de l'estadi, i el tema dels calés tindrà el seu pes en or...".

Alfredo Relaño, a 'Marca'

"Amb Benzema em passa el que em passava amb Guti, penso que anaven per toreros. En els toros, el que queda no són les orelles, sinó un curt reguitzell de detalls dels quals l'aficionat parla durant anys. Com això de Benzema, o aquell cop de taló de Guti renunciant al gol perquè marqués precisament Benzema. Pessics de toreros grans. Moments d'èxtasi".

Carlos Carpio, a 'Marca'

"El nom propi a la meitat del campionat no és Cristiano, malgrat la seva xifra de gols, sinó Toni Kroos. No es recorda un cas similar, d'arribar i moure's en l'equip com si portés mitja vida jugant amb els seus nous companys. Prodigiós. L'altre és Isco, reconvertit en futbolista d'àrea a àrea. Això és un 'box to box' i no el que ens van vendre amb Khedira".

Joan Golobart, a 'La Vanguardia'

"A Riazor va ser evident que una conducció dinàmica de la pilota i una mobilitat extrema dels seus jugadors obliga el rival a acumular molts homes al mig del camp. Això fa que no existeixin referències per sortir amb la pilota jugada quan la roben, només dubten i acaben regalant-la als blaugranes. Un gran mecanisme per defensar abans d'haver perdut la pilota".

Ernest Folch, a 'El Periódico'

"El més curiós és que no només s'ha transformat Messi, també ho ha fet l'entrenador, que després de 28 alineacions diferents i 28 decisions dubtoses, per fi va repetir el mateix onze dos partits seguits. També al caire de l'abisme i després de terribles turbulències, Luis Enrique fa la sensació d'haver trobat finalment un punt d'estabilitat".

stats