Champions femenina
Esports 17/10/2019

El Barça goleja el Minsk i aparca la Champions fins al març

El 5-0 a l'estadi Johan Cruyff deixa les blaugranes virtualment classificades per a quarts de final

N.a.
Marta Torrejón, celebrant un dels gols contra el Minsk

Sant Joan DespíMolt i molt s'hauria de complicar la cosa a la tornada a Minsk perquè el Barça no estigués als quarts de final de la Champions. Com era d'esperar, l'equip blaugrana ha resolt amb claredat el seu compromís d'anada contra l'equip bielorús a l'estadi Johan Cruyff i amb un 5-0 clar, aclarit sobretot en els primers 20 minuts de partit, ha deixat la classificació per a la següent ronda vista per a sentència. En dues setmanes, l'equip de Lluís Cortés haurà de certificar el que ara sembla un fet i no haurà de tornar a pensar en Europa fins a finals de març.

Era l'objectiu: liquidar l'eliminatòria per la via ràpida i evitar-se ensurts a la tornada. El marcador, a més, permetrà Cortés reservar algunes peces i preparar millor els partits de la Primera Iberdrola. El compromís d'aquest diumenge és contra el Logronyo a casa (16h), però el viatge a Minsk s'encaixava entre la visita al Madrid CFF i la visita del Llevant. No haver-hi d'anar amb tot serà un alleujament.

Oshoala ha obert la llauna al minut 7 i ha premiat el bon inici culer. La intensitat i el ritme de joc era altíssim, impossible de seguir per al Minsk. Les bielorusses eren una joguina en mans del Barça, que ha ampliat l'avantatge amb un gol de Torrejón a la sortida d'un córner. Aitana Bonmatí, amb dos gols consecutius, ha acabat d'obrir forat. Era el minut 26 i tot estava fet.

S'han generat ocasions suficients perquè el festival de gols -ja habituals a l'estadi Johan Cruyff- fos encara més gran, però el cinquè s'ha fet esperar fins al minut 85, quan Jenni Hermoso, que acabava d'entrar, empenyés de cap una pilota que havia refusat la portera prèviament.