Bàsquet
Esports 26/07/2022

El Barça es cura en salut amb el fitxatge de Mike Tobey

El pivot nord-americà reforça les posicions interiors mentre Mirotic es recupera

3 min
Mike Tobey

BarcelonaEl Barça, que està preocupat per les molèsties al tendó d'Aquil·les que presenta Nikola Mirotic, s'ha curat en salut amb la contractació de Mike Tobey. El pivot nord-americà, amb passaport eslovè, s'ha compromès per una temporada, fins al 30 de juny del 2023. L’acord està pendent de la revisió mèdica, però el club blaugrana ha repetit l'estratègia que va utilitzar quan Cory Higgins es va lesionar i va buscar un substitut de garanties que pogués tenir continuïtat, Dante Exum. L'entitat culer ja aprofitat una bona oportunitat de mercat.

Tobey, de 2,13 metres i 27 anys, arriba lliure després d’haver finalitzat el seu contracte amb el València Basket. El nou jugador culer és un pivot mòbil, contundent sota el cèrcol, i també és una amenaça des de l’exterior amb un tir difícil de defensar. Nascut a Monroe (Nova York), compta amb una gran experiència a la Lliga Endesa, competició en la qual ha disputat 163 partits amb el València Basket (128) i amb el Tenerife (35).  La seva mitjana aquest últim curs ha sigut de 6,6 punts i 4 rebots, però en el global dels 163 partits els números s’eleven fins als 9,1 punts i 5,2 rebots en 17 minuts de mitjana.

Mike Tobey

Mirotic, que ja va disputar el tram final de Lliga Endesa amb molèsties, està sent sotmès a un tractament de recuperació conservador que s’allargarà durant les pròximes setmanes. El primer diagnòstic descarta que l'aler pivot montenegrí hagi de passar pel quiròfan, però el seu retorn a les pistes de joc dependrà de com evolucioni. Si la resposta del tendó d'Aquil·les no és bona, la seva baixa es podria allargar durant uns mesos. Des que va acabar la temporada 2021-22, el jugador ha estat sota el control dels serveis mèdics del club.

El Barça té un inici de temporada carregat de partits. El primer torneig oficial serà la Lliga Catalana, que està programada per al 20 i el 21 de setembre a Tarragona. El seu rival a les semifinals serà un Bàsquet Girona que aspira a fitxar Pierre Oriola. El jugador n'està convençut, però encara ha d'arribar a un acord amb el club blaugrana per desvincular-se'n. El següent repte serà la Supercopa Endesa, que es jugarà a Sevilla el 24 i el 25 del mateix mes. Després l'equip culer iniciarà la temporada regular tant de la Lliga Endesa com de l'Eurolliga, que començarà el 7 d'octubre.

El Barça negocia amb el MoraBanc Andorra per tancar la plantilla amb el traspàs d'Oriol Paulí.

Pere Puig, Cayetano Pérez i Laia Palau

Laia Palau passa als despatxos

L'Spar Girona ha presentat aquest dimarts Laia Palau com a nova directora esportiva. "Vull intentar portar el model de treball del Bourges a l'Uni Girona. Penso que és el model més sostenible en bàsquet femení", ha argumentat. L'exjugadora s'ha mostrat molt humil. "He d’aprendre. Hi ha coses que no sé fer, moltes, fora de la pista. Miraré de fer-ho ràpid i és una responsabilitat molt gran. Estic contenta i motivada i no només per això sinó també pel tema del bàsquet base", ha afegit.

L'exjugadora ocuparà el càrrec de Pere Puig, que deixa la direcció esportiva per realitzar funcions directives dins de la junta. "Han estat 17 anys molt macos havent jugat l'Eurolliga i aconseguit guanyar lligues, però segur que el club sortirà guanyant amb el canvi. Amb la Laia portem parlant des d'abans de finalitzar la temporada per a la confecció de la pròxima plantilla", ha reconegut Puig, que deixa un llegat de fitxatges extraordinari. "El Pere no se'n va del tot. Necessito la seva ajuda per seguir creixent", ha reconegut Palau.

stats