Bàsquet
Esports 12/07/2022

Nikola Kalinic apuntala el nou Barça de bàsquet

L'aler serbi descarta l'oferta del Mònaco i es compromet amb el projecte de Sarunas Jasikevicius

2 min
Nikola Kalinic i Nigel Hayes-Davis

BarcelonaEl Barça comença a tenir la plantilla 2022-23 apuntalada. El club blaugrana i Nikola Kalinic han arribat a un acord per a les dues pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2024. L’acord està pendent de la revisió mèdica. L’aler serbi, de 30 anys i 2,03 m, arriba procedent de l’Estrella Roja, equip amb el qual ha aconseguit la Copa, la Lliga Sèrbia i la Lliga Adriàtica.

El Barça pagarà una xifra inferior als 400.000 euros al València Basket, club que tenia dels seus drets a la Lliga Endesa. L'aler ha descartat una oferta un 50% superior del Mònaco, equip que també intentava fitxar-lo.

El nou aler del Barça és un jugador consolidat a l'Eurolliga en la seva posició. És un tres alt, que també pot actuar com a quatre. Té un gran domini del pal baix i una bona capacitat per generar joc des de sota. Kalinic és un jugador amb experiència en equips guanyadors, així com experimentat i amb caràcter. En aquesta última temporada amb l’Estrella Roja ha disputat 32 partits a Europa i ha finalitzat el curs amb una mitjana de 12,6 punts, 4 rebots i 3,4 assistències en 30 minuts de mitjana.

La incorporació de Kalinic és la quarta d'aquest estiu, després dels fitxatges de Jan Vesely, Tomás Satoransky i Oscar da Silva. Nick Calathes i Pierre Oriola tenen contracte, però ja negocien la rescissió perquè no entren en els plans de l'equip blaugrana. La plantilla es completarà amb Oriol Paulí, jugador del MoraBanc Andorra que es va formar a can Barça.

Quino Colom

Quino Colom, al Bàsquet Girona

El Bàsquet Girona ha anunciat el fitxatge de Quino Colom. El base andorrà, que prové de l'AEK d'Atenes, té experiència a la Lliga Endesa i l’Eurolliga i és internacional amb la selecció espanyola. "Vull expressar la meva alegria i felicitat per submergir-me en aquest projecte. Crec que és un projecte molt il·lusionant i es veuran els resultats ben aviat. El Marc Gasol ha estat una peça important per la meva tornada a Espanya, que potser no era una cosa que em plantejava a l'inici de l'estiu. Quan vam començar a posar les nostres idees en comú vaig veure que la meva experiència i els meus anys poden ajudar un nou grup en una lliga tan difícil com l'ACB", ha explicat Colom.

stats