Esports 24/12/2019

El Barça finançarà la urbanització de l'entorn del Camp Nou amb 28 milions

Les obres començaran el primer semestre del 2020

Ara
2 min
Simulació de com quedarà el futur Camp Nou

BarcelonaLa transformació del Camp Nou i el seu entorn avancen. La comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte d'urbanització dels carrers i els espais verds dels voltants de l'estadi, amb una inversió de 28 milions d'euros més IVA que anirà a càrrec del Barça. El consistori ha informat aquest dimarts que la superfície que es reurbanitzarà s'eleva fins als 111.046 metres quadrats, i permetrà integrar el recinte esportiu al barri de la Maternitat i de Sant Ramon amb nous espais privats oberts a l'ús públic. "L'objectiu és que es generi un nou espai ciutadà de qualitat amb més zones verdes i la implantació de carrils bici", ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz. El conjunt de les actuacions permetrà crear un gran espai obert al voltant del Camp Nou, eliminar la tanca exterior i els desnivells, a banda de renovar i ampliar els carrers de l'entorn. La previsió és que les primeres obres puguin iniciar-se durant el primer semestre del 2020. Es començaria pel carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí i Franquès i Joan XXIII.

Els carrers que es renovaran són Arístides Maillol, Joan XXIII, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo, Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i la Travessera de les Corts. En concret, tot el sòl lliure d'edificació de propietat privada que dona al carrer d'Arístides Maillol, entre la Travessera de les Corts i el carrer de Cardenal Reig, serà d'ús públic i s'urbanitzarà perquè es converteixi en un nou àmbit obert a la ciutadania, segons ha indicat l'Ajuntament. L'obertura del recinte del Camp Nou alliberarà un conjunt de nous espais d'ús públic que oferiran recorreguts "més amables" entre la Travessera de les Corts i la Diagonal, i facilitaran l'accés a eixos verds de la Diagonal i els diferents mitjans de transport públic situats a l'avinguda.

Així, el projecte preveu ajustar el traçat del carrer Arístides Maillol i ampliar l'espai públic que l'acompanya per connectar millor les instal·lacions. També es millorarà la secció del carrer Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat), mantenint l'arbrat actual, i es facilitarà la relació i el recorregut amb l'avinguda Joan XXIII i la Diagonal. El carrer Joan XXIII passarà a tenir tres carrils i carril bici i es crearan noves zones verdes al carrer Arístides Maillol, que connectaran els edificis residencials i el Nou Palau Blaugrana, a més d'una altra zona verda al voltant de La Masia.

La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha assenyalat que la comissió de govern ha donat llum verda al primer projecte d'urbanització del que ha de ser l'Espai Barça.

Sanz ha assenyalat que el consistori vol "acabar de concretar en els pròxims mesos el soterrament de l'aparcament i tots els elements de mobilitat sota el camp de futbol per reduir l'afectació a la mobilitat que hi ha els dies de partit".

stats