Esports 04/08/2021

El Barça encaixa la primera derrota de l'estiu el dia que Koeman torna al 3-5-2

Derrota a l'últim minut en l'amistós disputat a Salzburg (2-1)

El Barça ha encaixat la primera derrota de la pretemporada a Salzburg

El Barça va encaixar la primera derrota de l'estiu el dia que Ronald Koeman va fer un pas enrere per tornar al sistema de la temporada passada. Amb un 3-5-2 sobre la gespa de Salzburg, l'equip perdia amb un gol a l'últim minut d'Aaronson (2-1). Un marcador que, en el fons, feia justícia al que s'havia vist durant el matx, en què el conjunt austríac va ser clarament superior, especialment en la primera hora de joc.

Semblava que Koeman havia comprat la recepta del 4-3-3 per a aquesta temporada, però va sorprendre a Àustria tornant als tres centrals, amb Lenglet, De Jong i Araujo. Una aposta que no va sortir gens bé, perquè l'equip va anar molt perdut contra un rival, el Red Bull Salzburg, que es va prendre l'enfrontament com si fos oficial. De fet, a Àustria la Bundesliga va començar fa dos caps de setmana.

Però la derrota del Barça no s'explica per una qüestió física sinó de joc. L'equip va tenir molts problemes per sortir amb la pilota des del darrere, en part perquè els jugadors estaven molt separats els uns dels altres, i en part per la magnífica pressió del Salzburg. Els austríacs haurien pogut golejar, però Okafor no tenia el dia i va perdonar tres accions molt clares, una de les quals sense porter. En canvi, el gol va arribar amb un gran xut de Sucic que va desviar lleugerament De Jong, al límit del descans.

Millora a la segona meitat

Gavi i Nico, interiors, van ser els únics del filial que van entrar a l'onze titular. Arnau Comas, Alejandro Balde, Rey Manaj i Yusuf Demir ho van fer a la segona part. Fins als primers canvis, que van arribar al minut 60, el Barça no va rutllar, i tan sols es va acostar a l'àrea amb dues ocasions comptades de Memphis i Griezmann. Després arribaria la més clara, de Balde, amb un gran xut llunyà que va refusar el porter. I el gol, afortunat, perquè la rematada de Dest va tocar un defensa i va anar directament al genoll de Braithwaite: va rematar sense voler i la pilota va anar al fons de la porteria.

El Barça hi posava més ganes però seguia espès en la combinació. L'aposta pels tres centrals va durar ben bé fins al minut 85. El Salzburg, que va seguir tenint bones arribades al segon temps, va voler complaure els més de 30.000 aficionats que hi havia al Red Bull Arena i va prémer l'accelerador fins al final. Va aconseguir el premi quan Aaronson va aprofitar un refús per marcar en l'última jugada del partit.