Publicitat
Publicitat

BARÇA

Luis Enrique: "Si tenim la pilota, debilitarem el City"

L'asturià ha admès que la feina de Pep Guardiola s'ha notat des del primer dia al conjunt de Manchester

El tècnic del Barça, Luis Enrique Martínez, ha avisat que més enllà de la qualitat individual dels jugadors del Manchester City el conjunt anglès s'identifica ja amb el seu entrenador Pep Guardiola i la seva manera d'entendre el futbol: "S'identifica ja la mà del seu entrenador". "És una situació atractiva", ha admès l'asturià, que ha deixat clar, però, que no es tracta d'un duel "entre entrenadors".

"Han canviat bastants jugadors. Guardiola té una incidència bestial en el seu equip. Volen la pilota, igual que nosaltres, i quan no la tinguin pressionaran per recuperar-la. Entrenadors amb mentalitat ofensiva", ha afegit el tècnic, que ha llançat un missatge clar, com Piqué: volen la pilota. "Hi ha partits en què puntualment la possessió no és important, demà sí que és important. Si la tenim, debilitarem el City. Ara bé, no significa que qui més tingui la pilota guanyi el partit", ha explicat l'asturià, que ha deixat clar que no buscarà deixar despenjats els 3 atacants per aprofitar la seva qualitat a l'espai: "Ens agrada que el bloc viatgi junt en atac i defensa, l'objectiu és que l'equip estigui unit i que passi el menys possible, que pot passar".

A diferència del que va dir Gerard Martino, Luis Enrique ha deixat clar que Messi ha de participar el màxim possible: "Com més participi Leo, més possibilitats tindrem. Ho hem de contrarestar posicionalment amb alguns jugadors".

Moltes de les preguntes han anat sobre la comparativa entre els dos entrenadors, que ja van coincidir com a jugadors al Barça durant la dècada dels 90. " El Barça de Pep era espectacular, tenia un estil associatiu basat en els jugadors que tenia, buscava controlar el partit. Busquem fer gaudir els aficionats, una consigna de Guardiola i també que mantenim aquí", ha afegit sobre les diferències entre el Barça del 2008 al 2012 i l'actual que ell dirigeix: "M'agraden els dos Barces".

L'asturià també ha parlat de Gerard Piqué, que uns minuts abans s'ha  referit a la seva intenció d'abandonar el futbol el 2014, i que va rebutjar també, en part, per l'arribada de Luis Enrique.

Històries de superació esportiva