Barça

El Barça, de la celebració a la complanta amb Messi en 48 hores

Segons la Lliga, Reverter va convèncer Laporta perquè rebutgés la injecció econòmica de CVC, clau per inscriure l'argentí

3 min
Leo Messi i Joan Laporta parlant després que l’equip blaugrana guanyés la final de la Copa.

BarcelonaFins que no signi amb qualsevol altre equip, Leo Messi és agent lliure i, per tant, el Barça encara estaria a temps d'incorporar-lo per a la temporada que està a punt de començar. El president blaugrana, Joan Laporta, va posar paraules aquest divendres a la renúncia de l'entitat a fer possible la continuïtat del seu millor futbolista. Una renúncia que, segons l'advocat barceloní, ha sigut a contracor de totes les parts i només està fonamentada en la dificultat per encabir el nou contracte en els límits del fair play financer que exigeix la Lliga.

L'impediment és plenament vigent i Messi, a jutjar per la posició pública i oficial del seu ja exclub, és fora d'òrbita. Tot i això, el mercat de fitxatges té tres setmanes llargues per davant i tant Laporta com els seus executius de capçalera, amb el calendari a la mà, podrien seguir treballant per rebaixar fitxes i alliberar massa salarial per poder inscriure el nou contracte del 10, cosa que fins fa un dia era l'objectiu número u de la junta. De fet, fins dijous al migdia, la majoria dels directius i diversos treballadors de la institució havien fet espai a les seves agendes per assistir a l'acte de la signatura que esperaven que se celebrés divendres. Els plans s'han anat en orris.

En comptes d'una festa per la renovació de Messi, l'acte que va acollir l'Auditori 1899 va ser una complanta oficiada per Laporta, que va basar el seu argumentari per explicar el no acord amb l'argentí en dos grans aspectes: la "nefasta herència rebuda" –de Bartomeu– i les dificultats plantejades per la Lliga en matèria salarial. El primer factor rau, entre altres coses, en la sobredimensió dels contractes de la plantilla, un llast que, segons el president, no es pot solucionar per culpa del segon factor. Ni tan sols la solució financera proposada pel líder de la patronal, Javier Tebas, convenç el Barça per ampliar el marge que es necessita per inscriure el 10.

Laporta addueix que la inversió del fons CVC compromet els drets de televisió de l'entitat durant 50 anys, un punt de vista que també defensa el Reial Madrid. El que no ha reconegut el mandatari és que acceptar aquests diners (270 milions en un crèdit tou) també implica una renúncia formal al projecte de la Superlliga. Tebas ha reflectit en la lletra petita de l'acord aquest cop amagat després d'haver-se compromès amb el club a flexibilitzar la llei del fair play. El president de la Lliga va garantir el què, però va camuflar el com.

Tal com va explicar l'ARA, Tebas era al vaixell de Laporta i Alemany per facilitar el tema salarial, fins al punt que estava en contacte diari amb tots dos per ajudar al miracle. Tanmateix, la solució no agrada al Camp Nou. Fonts de la patronal asseguren a aquest diari que el CEO blaugrana, Ferran Reverter, ha sigut la figura clau per desaprovar una operació que tampoc secunda el president del Madrid, Florentino Pérez, i que ara mateix està a l'aire perquè els inversors necessiten els dos grans del futbol estatal de cara per participar en el negoci de la Lliga.

El PSG, l'únic destí possible

Que el Barça i la patronal estaven en sintonia també ho ha assegurat l'administrador únic de Mediapro, Jaume Roures, que va participar en l'aval de la junta de Laporta. En declaracions a RAC1, l'empresari barceloní i productor audiovisual del torneig estatal va dir que la inscripció de Messi "estava totalment acordada i pactada des de fa dies" i que "una altra cosa és el que afectava altres jugadors". Roures, per tant, li treu responsabilitat a Tebas i observa un desacord amb l'argentí basat en "la planificació esportiva". És a dir, apunta a la primera plantilla, en què encara sobreviuen grans fitxes de jugadors que no compten per a Ronald Koeman.

Mentrestant, al vestidor del Barça, les veus s'han anat alçant després de l’adeu de Messi i de les paraules que Laporta va dedicar aquest divendres als jugadors. Els primers han sigut Ansu Fati i Sergio Busquets, que heretarà el braçalet de capità si no hi ha un altre gir brusc dels esdeveniments. Més tard s'hi han anat sumant d’altres, com Gerard Piqué. El 10 a través del seu entorn transmet tristor per la situació actual i nega ofertes formals d'altres clubs tot i les informacions que ja han començat a sortir sobre el sempitern interès del PSG en fitxar-lo. De fet, fonts pròximes a Messi asseguren a l’ARA que han notat molt més pessimisme en Laporta de cara a una hipotètica solució de l’assumpte que no pas per part seva. Davant d'aquesta situació, l'argentí només té la sortida dels milions qatarians del subcampió francès, on es retrobaria amb Neymar i Sergio Ramos, per continuar la seva carrera professional.

stats