Esports 20/05/2015

Brussel·les resoldrà l'expedient contra el Barça i sis clubs més per ajudes il·legals a finals d'estiu

Ho ha anunciat la comissària europea de Competència, de visita a Madrid. La investigació es va obrir el desembre del 2013

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, visita per primer cop Madrid des que va assumir el càrrec. EFE

MadridLa Comissió Europea marcarà el rumb de l'inici de la Lliga de futbol a finals d'estiu. Després de més d'un any i mig d'investigacions, Brussel·les ha anunciat que té previst resoldre passades les vacances d'estiu sobre l'expedient obert al Barça i sis clubs més per suposades ajudes il·legals de l'Estat. Així ho ha explicat la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, que aquest dimecres i dijous visita per primer cop Madrid des que va assumir el càrrec l'any passat. Vestager, però, ha puntualitzat que "encara és massa aviat" per avançar quina decisió s'ha pres, més enllà de marcar "la data estimada de la resolució". "El cas està obert i no se sap com es resoldrà", ha afegit.

El desembre del 2013, quatre anys després que la carpeta amb el tema arribés a Brussel·les, el llavors comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, va decidir obrir un expedient a un total de set clubs espanyols per haver rebut ajudes il·legals per part del govern espanyol. Requalificacions immobiliàries (Madrid i Athletic), avals il·legals (València, Elx i Hèrcules) i avantatges fiscals dels quatre clubs que no són societats anònimes esportives (Madrid, Osasuna, Barça i Athletic).

Quatre mesos per tornar els diners, si la decisió és ferma

Un cop Brussel·les difongui la resolució, en només quatre mesos -si la decisió europea és ferma contra els clubs espanyols- les entitats haurien de retornar els diners derivats d'aquestes ajudes per part de l'Estat. Espanya, però, sempre podria recórrer al Tribunal de Luxemburg.

Vestager ha argumentat que la investigació ha estat llarga perquè ha estat "sorprenent" la quantitat de dades que han hagut de moure i processar. "El futbol és passió però també negoci", ha puntualitzat sobre la possible sanció que poden rebre els set clubs. La comissària ha participat en un esmorzar informatiu organitzat per Europea Pressa a l'hotel Intercontinental de Madrid.

stats