Barça

Bank of America també es postula per salvar el Barça de la ruïna

És un dels principals finançadors del Reial Madrid i proposa "millors condicions que CVC" pel negoci audiovisual

2 min
Eduard Romeu parlant a l'assemblea del Barça.

BarcelonaLa negativa de Joan Laporta al projecte LaLiga Impulso està sacsejant les últimes hores de l'actualitat del Barça. El president executiu culer no vol passar pel tub de Javier Tebas en la seva lluita no només per construir un projecte esportiu il·lusionant per als pròxims anys, sinó per tancar l'actual exercici econòmic amb beneficis en comptes de pèrdues. Segons ha avançat El Confidencial i ha pogut confirmar l'ARA, una de les alternatives que hi ha a l'acord amb el fons CVC –el que aporta la Lliga– és Bank of America. "Aporta millors condicions", argumenten des de l'esfera de Laporta.

Amb CVC, la condició que posa Tebas és firmar a canvi de 270 milions pel 10% dels drets de televisió durant 50 anys i un pla de despesa que només deixaria poc més de 40 milions per al projecte esportiu. Sense l'empara del president de la patronal, CVC aportaria la mateixa quantitat per un 8% dels drets sense fer-ho constar com a deute, sinó com a capital, però el fair play tampoc sortiria avantatjós. Davant d'aquest atzucac, Bank of America proposa quedar-se fins a 600 milions en dos trams (deute i capital) per un percentatge més elevat de drets, però a menys anys vista (25). Aquest proveïdor és un dels que participen més intensament en el finançament del Reial Madrid. El president blanc, Florentino Pérez, és una de les figures més interessades perquè el Barça eviti CVC i no s'alineï amb Tebas i la Lliga. Hi ha el projecte de la Superlliga en joc i un favor institucional clau en el passat per acabar amb els avals al futbol estatal.

"Podríem haver venut actius fa molt de temps, però hem optat per esperar a fer-ho en les millors condicions". Així justifiquen des de la planta noble del Camp Nou el fet que el Barça hagi demorat tant la recerca de solucions econòmiques. La junta que presideix Joan Laporta buscarà el 16 de juny, entre setmana, en horari laborable (18.30 h) i en format telemàtic, el sí dels socis per activar la venda d'actius a favor de la reconstrucció. Els 3.437 compromissaris que votaran aquestes decisions tan importants ja han estat escollits.

BLM, una venda a foc lent

"S'ha dit que ens vendrem les joies de l'àvia i no és ben bé així: el que volem és externalitzar la gestió de determinats sectors a empreses que hi entenen més que nosaltres". Aquesta és la màxima que es defensa des del club. Val sobretot per a BLM, el negoci del marxandatge, la venda del qual és difícil que es faci abans del tancament dels comptes. En canvi, aquest esperit constructiu no quadra tant amb el traspàs de fins al 25% dels drets de televisió durant diverses dècades per una pluja de milions per trams (deute tou i capital), que taparà forats a curt termini i ajudarà a respirar l'economia blaugrana. El Barça es veu obligat a perdre el control, amb una pinça al nas, de futurs ingressos audiovisuals. I, com que Laporta sempre s'ha mirat amb recel la via CVC i LaLiga Impulso, el més probable és que espremi totes les possibilitats de firmar una alternativa anàloga en connivència amb Goldman Sachs, el principal creditor de la institució. És aquí on entra en joc la proposta de Bank of America.

stats