Futbol Català
Esports 31/12/2011

El futbol català tanca un any 2011 per emmarcar

El Sabadell va pujar a Segona A i el Llagostera i el Reus ho van fer a Segona B

àngel Garreta
2 min
El Reus, celebrant l'ascens a Segona B

BarcelonaL'any que el futbol català tanca avui és un dels més positius de les darreres temporades. El 2011 ha deixat un bon record a les principals divisions de casa nostra. Les poques notes negatives, però, han estat també sonades. En clau positiva, tres equips van obtenir l'ascens a categories importants. Els grans triomfadors de l'any són, sens dubte, el Sabadell, el Llagostera i el Reus.

L'equip arlequinat, que va signar una temporada 10/11 de llibre, va acabar campió de lliga i va pujar al primer intent en la ronda directa de campions davant l'Eibar. El Badalona, per la seva banda, també es va classificar per la promoció, però no va poder arribar a la fase final. A Tercera Divisió, un històric Llagostera va guanyar el primer títol de la seva trajectòria -la lliga- i en la fase de campions es va desfer còmodament del Cerceda, assolint l'ascens a Segona B, el mateix premi que va rebre el Reus, que era el quart any consecutiu que intentava aquesta fita. Ara tots dos equips estan fora de perill a Segona B i els del Baix Camp, sorprenents, fins i tot en zona de play-off a Segona A. El futbol català espera que la dinamica actual faci que cap equip baixi a Tercera enguany.

Per la seva banda, l'humil club de la Montanyesa va signar una pàgina històrica més pròpia de pel·lícules de ficció. Amb el pressupost més baix de la categoria i amb un Municipal de Nou Barris convertit en petita 'bombonera', el conjunt de Miki Carrillo va arribar a la final de la promoció i es va quedar a un penal -que va anar al pal- d'acabar de fer-la grossa.

La Gramenet, la gran nota negativa

Entre els aspectes gens positius dels primers nivells futbolístics del futbol català hi trobem els descensos de Santboià i Gramenet. En el cas del conjunt vermell, l'experiència va ser la primera a la divisió de bronze i es va superar amb la màxima il·lusió i dignitat possibles. Pel que fa al club de Santa Coloma, el descens va ser històric, el primer de la Grama en dues dècades a Tercera Divisió. La situació actual dels dos clubs al darrer nivell del futbol estatal és també complicada.

stats