ATLETISME
Esports 10/08/2013

Mo Farah vola per penjar-se la medalla d'Or als 10.000 metres en una cursa fantàstica

El britànic ha fet la darrera volta en 54 segons, superant l'etíop Jeilan, l'home que l'havia derrotat fa dos anys

Mo Farah, durant la final dels 10.000 metres

BarcelonaMo Farah, l'atleta britànic nascut a Somàlia, ha guanyat la medalla d'or dels 10.000 metres masculins als Mundials d'atletisme de Moscou després d'una cursa fantàstica en què els etíops i els kenians li han ofert molta resistència. Campió olímpic dels 5.000 i els 10.000, Farah guanya per primer cop en uns Mundials la prova dels 10.000.

Farah s'ha imposat amb un temps de 27:21.71, per davant de l'etíop Ibrahim Jeilan (27:22.23) i Paul Tanui, de Kènia (27'22'61). Farah, que durant els darrers mesos havia participat més en proves com els 1.500 que no pas els 10.000, ha tancat el darrer quilòmetre amb un temps espectacular de 2.26, i ha aconseguit aguantar el pols dels etíops. Els atletes d'Etiòpia, històrics dominadors de la prova, han intentat trencar la prova estirant molt el grup, però Farah, inicialment prudent, ha aconseguit assolir el control en els darrers metres i ha tancat la darrera volta en 54 segons. Jeilan, l'home que havia aconseguit derrotar Farah als darrers Mundials de Daegu, s'ha penjat la medalla de plata.