Esports 13/05/2018

L'Atlètic Balears continuarà a Segona B

Els de Manix Mandiola han guanyat 3-1 l'Ebre i amb l'empat de l'Olot i el Llagostera s'asseguren la permanència davant l'esclat de més de 2.000 seguidors

L'Atlètic Balears ha aconseguit aquest diumenge assegurar  la seva permanència a Segona B.

PalmaEls de Manix Mandiola s'ho varen proposar i ho han aconseguit. L'Atlètic Balears ha mantingut els seus fidels seguidors en suspens fins a la darrera jornada per demostrar que era capaç. I ho ha fet. Els 'balearicos' han aconseguit la permanència a Segona B guanyant l'Ebre per 3-1 a Son Malferit.

Tot i que l'Ebre estava obligat a guanyar en el que havia de ser, aquest diumenge, el seu examen final per a la quarta posició del play-off, els d'Emilio Larraz no han estat a l'altura, i han deixat lluir el seu joc als blanc-i-blaus, que no han aturat d'atacar durant tot el partit.

Manix Mandiola ha fet entrar Kike López com a lateral i han apostat per un 4-3-3, amb Guasp a l'esquerra i, al centre de la defensa, Sergio Sánchez i Vallori. Al centre del camp han repetit fent força Villapalos, Roviola i Fullana; els tres de dalt, Canario i Xisco a les bandes i Hugo Díaz a un cap de cantó.

L'afició, fidel a la cita

Els més de 2.000 espectadors que han omplert Son Malferit de gom a gom han pogut gaudir de la primera bona jugada de Fullana cap al minut 4 de partit. Canario ha protagonitzat el primer córner i hauria pogut arribar més lluny però Salva ha aturat el gol. Després li ha arribat el joc de cap a Villapalos. Al minut 6, magistral jugada de Xisco, d'esquena a la defensa, que ha permès a Hugo desmarcar-se enmig del camp i marcar l'1-0. En aquest moment l'estadi ha esclatat.

L'afició dels 'balearicos' no ha fallat a la cita i ha omplit Son Malferit de gom a gom.

L'Atlètic balears ha estat intens durant tota la primera part del partit. En el minut 17 el porter Salva ha evitat el gol amb una bona rematada dins l'àrea després de rebre la pilota de Fullana, qui posteriorment ha marcat el 2-0 clavant el seu vuitè gol de la temporada i definint-se com a màxim golejador de l'equip.

La primera arribada dels aragonesos ha estat al minut 23, amb una rematada de cap de Tiago que ha anat a parar fora i a la qual Villapalos ha respost també de cap des de la frontal, encara que no ha aconseguit travessar la sortida de Salva.

Canario ha anat creant ocasions de perill durant tot el partit. Al minut 29 ha protagonitzat una gran jugada a la banda esquerra però no ha trobat qui la rematàs. Han arribat bons moments també als minuts 32 i 38: primer Xisco ha botat una falta lateral que gairebé ha traspassat la porteria de l'Ebre i, després, ha protagonitzat una bona jugada cap a Hugo Díaz. L'Ebre ha marcat al minut 45 el seu únic punt amb una rematada al segon pal de Mainz.

A la segona part, els aragonesos han sortit amb ganes de girar el marcador però els 'balearicos' han defensat la seva porteria i no han baixat la guàrdia. L'expulsió de Pajero ha deixat en deu jugadors els d'Emilio Larraz i després, al minut 63, ha arribat la targeta vermella també per al tècnic. Amb un ambient encès a Son Malferit, els blanc-i-blaus han aprofitat per continuar lluitant. Hugo Díaz ha rematat al minut 67 de cap però ha anat fora. Al 75, una gran contra guiada per Fullana ha conclòs amb una gran assistència de Xisco per rematar de cap Kike López i fixar el marcador en 3-1.

Villapalos ha vist una ocasió al minut 84 amb l'exterior des de la frontal de l'àrea que ha aturat Salva. En els cinc minuts de pròrroga, Mandiola ha fet entrar Borja i Nacho Heras tot i que el partit, amb els 3 gols dels blanc-i-blaus i l'empat de l'Olot i el Llagostera, ja havia quedat sentenciat.