Bàsquet - Eurolliga
Esports 29/11/2019

L’assistència es dispara al Palau Blaugrana

El nou projecte del Barça només acaba d’arrencar però el soci culer torna a estar il·lusionat

Guillem Camps
2 min
Brandon Davies i Cory Higgins

BarcelonaEl nou projecte del Barça només acaba d’arrencar, però sembla que el soci culer torna a estar il·lusionat amb un equip que en els últims cursos ha donat més decepcions que alegries. Tot just s’ha complert una quarta part de la temporada, però les xifres d’assistències al feu blaugrana presenten ja una notable tendència a l’alça, especialment en la competició domèstica.

D’una banda, tot i l’excel·lent inici dels de Pesic, la diferència d'assistència amb la temporada passada a l'Eurolliga és poc important: de moment, 5.558, mentre que l’any passat va ser de 5.793. Segons la xifra d’aquest divendres, però, es podria superar. De totes maneres, s’ha de tenir en compte que l’estrena contra l’Alba de Berlín el 18 d’octubre va coincidir amb la vaga general i amb la crida que els grups d’animació van fer per boicotejar l’assistència davant la negativa de l’Eurolliga de modificar la data del matx. Aquell dia es va registrar la pitjor entrada de la temporada, amb només 3585 espectadors. En canvi, en els últims enfrontaments contra dos grans candidats a ser a la final four de Colònia com el Fenerbahçe i el Maccabi s’han superat els 6.000 assistents.

A la Lliga Endesa la diferència respecte al curs passat és molt més accentuada. En l’anterior lliga regular la mitjana d’espectadors no va arribar als 5.000 espectadors (4.977), mentre que en els cinc partits disputats fins ara la xifra s’ha enfilat fins a les 5.832 persones, és a dir, gairebé un miler més. Un element que s’ha de valorar és l’envergadura dels rivals que han visitat el Palau Blaugrana. En aquest sentit, els dos primers compromisos van ser davant equips d’Eurolliga com el Baskonia i el València, en els quals l’assistència es va acostar als 7.000 espectadors, especialment en l’enfrontament contra els del Túria.

Aquest augment d’assistents en els partits de bàsquet ha reobert el debat sobre quin aforament ha de tenir el nou Palau Blaugrana. Tot i que la idea inicial era augmentar-lo dels poc més de 7.500 espectadors que alberga actualment fins als 12.000, el Barça no descarta ara que s’ampliï fins als 14.000.

stats