PARTIT DE RIVALITAT LOCAL AL CIUTAT DE VALÈNCIA
Esports 09/01/2011

La crisi també arriba al sempre calent derbi valencià

Adrià Soldevila
2 min
Manuel Llorente, president del València, i Pedro Cortés, vicepresident.

Aquest vespre es juga un dels derbis possiblement més calents de la Primera Divisió de futbol. El Llevant rep la visita al Ciutat de València del seu etern veí, després que els dos conjunts hagin estat eliminats durant la setmana de la Copa del Rei -els locals, pel Reial Madrid, i els visitants, pel Vila-real-.

L'estat de joc dels dos equips no passa pel seu millor moment. Tant és així que els dos conjunts només han guanyat dos dels seus set últims partits, comptant totes les competicions.

Institucionalment descafeïnat

A la situació esportiva se li ha de sumar un altre fet important. Els dos equips pateixen econòmicament, com molts altres clubs de l'Estat, però amb la diferència que tots dos tenen un deute estratosfèric que els ha obligat a emprendre projectes per tal de pal·liar-lo. Tot i les vendes de David Silva i David Villa al Manchester City i al Barça, respectivament, el València ha aconseguit reduir en una part gairebé inapreciable el seu deute. El 20 de desembre passat, el València va posar a la venda més de 40.000 accions de la Fundació VCF, en un intent, per ara profitós, de recuperar 2,5 dels, aproximadament, 430 milions d'euros de dèficit. A hores d'ara, el conjunt de Manuel Llorente ha aconseguit vendre'n més de 16.000, que seria aproximadament el 36%, en tan sols unes setmanes. Encara queden més de dues setmanes per tancar el termini de compra d'accions i el club viu amb bones sensacions aquesta recta final de la iniciativa.

D'altra banda, el Llevant arriba al partit després de superar una llei concursal que ha llimat 30 milions dels 91 de deute que tenia el club a mitjans del 2010, i deu dies després de celebrar la junta general d'accionistes, en què es van aprovar els pressupostos per aquesta temporada i en la qual Quico Catalán, president del consell d'administració del club, va preveure dos milions d'euros de benefici per a l'actual temporada. Cal recordar que el 7 d'abril d'aquest any passat, el jutjat mercantil número 2 de València va decidir suspendre el consell d'administració del club granota i deixar en mans dels administradors concursals les accions que havia d'emprendre el club. Al setembre, però, el jutjat va aprovar el conveni de pagaments, pel qual el club va deixar d'estar en llei concursal. El Llevant, però, haurà de superar el deute en cinc anys, segons el conveni del concurs de creditors, i afrontar la venda del Ciutat de València i la construcció d'un nou estadi propi.

Tot i això, avui (21 hores) hi ha un gran partit. Un gran derbi en què els dos equips necessiten tres punts importantíssims en la lluita per aconseguir els seus objectius que, d'altra banda, són totalment desiguals.

stats