ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 15/01/2016

Arrenca la Copa del Món d'esquí de muntanya, amb Kilian Jornet entre els favorits

Andorra acull aquest cap de setmana la primera cita del campionat: dissabte es disputarà la prova individual, i diumenge, la 'vertical race'

Nuria García
2 min
Kilian Jornet, en acció, en una imatge d'arxiu / JORDI SARAGOSSA

BarcelonaAquest cap de setmana arrenca a Andorra la Copa del Món d'esquí de muntanya amb la participació de la majoria dels esquiadors catalans d'elit, entre ells, Kilian Jornet, que intentarà recuperar el tron perdut la temporada passada –va proclamar-se vencedor en la modalitat de 'vertical race' de la Copa del Món, però se li va escapar el títol general–. La primera cita de la competició, que es diputarà entre Arinsal i Arcalís, serà la de debut per a tots els participants, que s'estrenaran amb una prova individual i la 'vertical race'. L'any passat, Jornet es va imposar en les dues. "Com en els últims anys, l'objectiu és intentar estar com més endavant millor, lluitant pel triomf i pensant a aconseguir uns bons resultats generals. La gent sempre està forta, i quan comença la temporada, encara més", assegura Kilian Jornet abans de començar a competir.

Dissabte començarà la competició –a les 9.30 hores– amb una prova individual de 1.750 metres de desnivell positiu. En total, els participants hauran d'afrontar cinc pujades i quatre baixades per la zona de la coma del Forat. Diumenge al matí arribarà el torn de la 'vertical race' –10.40 hores– a Arinsal: una cursa de 730 metres de desnivell positiu. La sortida estarà a 1.590 metres, mentre que la meta estarà a 2.320 metres, al costat del bar Igloo.

La Font Blanca és una de les proves clàssiques de la Copa del Món, i els esquiadors catalans l'afronten amb ganes. "Com que és la primera, sempre tens ganes de trobar-te amb la resta de corredors per veure com estàs", diu Jornet, i Marc Pinsach afegeix: "Fa vuit o nou mesos que no competeixo contra la majoria de rivals de la Copa del Món, i la incertesa fa que en aquesta primera prova la gent vagi més concentrada, més nerviosa i amb més ganes que en les que vindran després". L'any passat, Pinsach va ser quart en la 'vertical race' i no va tenir sort en la prova individual –va ser 24è–. "La primera prova sempre és una incògnita, no saps com han entrenat els rivals. A posteriori, comences a veure fins on pot arribar la temporada", apunta l'atleta de Cassà de la Selva.

Els millors esquiadors, presents

A més de Jornet i Pinsach, a Andorra també hi haurà la majoria dels seus rivals, incloent-hi Damiano Lenzi, guanyador de la Copa del Món; la francesa Laetitia Roux, dominadora del campionat de l'any passat, i la seva gran rival, Emelie Forsberg. Tampoc es perdran la cita William bon Mardion –actual campió de la Copa del Món en la categoria individual–, Robert Antonioli –campió de la Copa del Món en la modalitat d'esprint– i l'alemany Anton Palzer.

stats