Futbol Femení
Esports 20/03/2012

Un àrbitre francès suspèn un partit de futbol femení perquè algunes jugadores anaven amb vel

Els fets van passar aquest diumenge a Narbona en un partit de la lliga regional femenina, poc després que la IFAB expressés el seu suport a l'ús del hijab a les competicions organitzades per la FIFA

Agències
1 min

BarcelonaA principis de març, la IFAB, l'organisme que regula les lleis del futbol, va acordar fer marxa enrere amb la decisió que va prendre el 2007 i va concloure que les dones islàmiques podrien jugar a futbol amb el hijab. Aquest cap de setmana, però, a França s'ha viscut una situació polèmica, perquè un col·legiat s'ha negat a xiular un partit perquè algunes jugadores vestien el vel.

Això ha passat a Narbona, durant l'enfrontament entre l'equip local i el Petit-Bard de Montpeller. El partit correspon a la lliga regional femenina.

Diverses organitzacions feministes, entre elles Ni putes ni submises, fa dies que expressa la seva preocupació pel pas enrere de la FIFA en una qüestió que, considera, és "una regressió" en què hi veuen la mà dels rics del Qatar. "La FIFA ha començat a dubtar sobre aquest tema –diu Asma Guefini, presidenta de l'organització–. Es nota la influència del príncep Ali Bin al-Hussein, un vicepresident de la FIFA, i la fortalesa financera del Qatar (organitzador del Mundial 2022)".

stats