TENIS - OBERT D'AUSTRÀLIA
Esports 27/01/2011

I si el tapat del circuit fos David Ferrer?

El públic somiava en les millors semifinals possibles del primer Grand Slam de la temporada: Federer-Djokovic i Nadal-Murray. Però David Ferrer ha alçat la veu derrotant el número 1 de l'ATP.

Toni Padilla
3 min
I si el tapat del circuit  fos David Ferrer?

Barcelona.Diuen els que coneixen David Ferrer que és un noi humil, molt treballador i amb els peus a terra. El de Xàbia, fidel a una manera de ser, ahir intentava afrontar la pluja d'elogis que li va caure a sobre després d'arribar per segon cop en la seva carrera a les semifinals d'un Grand Slam. El 2007 ho havia fet als Estats Units, i ahir ho va aconseguir al Rod Laver Arena de Melbourne en superar en tres sets el número 1 del món, Rafa Nadal. Ferrer no deixava de dir que si s'enfrontarà amb Andy Murray és perquè Nadal tenia problemes físics: "Ha acabat el partit només per no fer-me un lleig. Així sembla que he guanyat per mèrits propis, però els seus problemes han estat claus".

És ben cert que les molèsties als isquiotibials de Rafa Nadal van ser claus perquè per segon any consecutiu el de Manacor es quedés als quarts de final de Melbourne -fet que li permet no perdre punts en la lluita per mantenir el número 1 de l'ATP-. Però el nivell de joc de Ferrer és increïble. I no només en el partit d'ahir o en el torneig. Des de l'inici d'aquest curs tenístic, el de Xàbia no ha perdut ni un partit, i la d'ahir és la novena victòria consecutiva. El resultat parla clarament de la suma d'aquests dos factors, el bon tenis de Ferrer i els problemes de Nadal: 6-4, 6-2 i 6-3 en dues hores i trenta minuts de joc.

Nadal, doncs, veu com es trenca el seu somni de guanyar els quatre Grand Slam de la temporada. De fet, va acabar el partit per orgull, ja que un número 1 del món no s'ha retirat mai d'un torneig del Grand Slam. La seva última derrota en un dels quatre torneigs grans va ser fa un any a la mateixa pista, quan es va retirar davant de Murray. Llavors, però, el número 1 era Federer. Els problemes físics, doncs, van aparèixer con un fantasma per a un tenista de Manacor que des dels primers jocs tenia clar que ho tenia magre. Els dos primers jocs del partit van ser excepcionalment durs (van durar 23 minuts), però a partir d'aquí Ferrer es va mostrar com un jugador sòlid, amb un estol de cops propi d'un jugador que aspira a guanyar els grans títols. Nadal va apel·lar al seu coratge aixecant un 5-2 advers en el primer set, però un cop va perdre aquest set el partit es va acabar. Ferrer va arribar a guanyar nou jocs seguits mostrant el seu millor tenis des de finals de la temporada 2007, quan va arribar a les semifinals de l'Open dels Estats Units i a la final del Master. Ara el de Xàbia es veurà les cares en les semifinals amb un Andy Murray a qui ja ha derrotat tres vegades en la seva carrera.

L'escocès, cinquè en el rànquing de l'ATP i amb opcions de recuperar en breu la quarta posició, es va desfer de l'ucraïnès Alexandr Dolgopolov en quatre sets: 7-5, 6-3, 6-7 (3-7), 6-3. La primera semifinal serà entre els número 2 i 3 de l'ATP, Roger Federer i Novak Djokovic.

Henin es torna a retirar

Pel que fa al quadre femení, ahir la notícia era més la segona retirada de la belga Justine Henin que no pas les semifinals. La que va ser número 1 mundial va anunciar a la seva web que torna a plegar veles per una lesió al colze just un any després d'haver retornat al circuit. Ja s'havia retirat l'any 2008.

Precisament la que va ser gran rival d'Henin, la també belga Kim Clijsters, jugarà una de les semifinals contra la russa Vera Zvonreva. Clijsters no ha guanyat mai a Melbourne i lluitarà per la seva segona final després de la que va perdre el 2004 davant d'Henin. La segona serà entre la danesa Caroline Wozniacki -que es va desfer en un partit bonic de la italiana Schiavone- contra la xinesa Li Na.

stats