GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Les amfitriones del Xelska, les preferides de la Gym Cup Mallorca

Cintia Rodríguez aconseguix l’or del torneig en la categoria general

Ahir al Palma Arena es va viure una jornada de gimnàstica artística de luxe. La segona edició de la Mallorca Gym Cup, organitzada pel Club Esportiu Xelska va reunir 275 gimnastes d’Itàlia, Amèrica del Nord, Alemanya i Espanya.

El velòdrom va acollir 12 hores de gimnàstica d’un nivell insuperable, durant les quals les participants varen demostrar el temps i l’esforç dedicats durant els entrenaments. Els espectadors varen poder gaudir de les competicions de salt, barra, terra i asimètriques.

Durant l’horabaixa i en dos torns, es va disputar el nivell 5 d’elit, reservat a les millors gimnastes. A més a més, en aquesta ocasió es va dur a terme la primera edició del Trofeu Ciutat de Palma de gimnàstica artística.

El director tècnic del Club Esportiu Xelska, Pedro Mir, qui, a més, és el cap del projecte Mallorca Gym Cup va assenyalar que el torneig havia estat tot un èxit des del punt de vista de l’organització. “No hem tengut retard, ni cap imprevist o lesió”, assenyalava Mir.

El públic va poder viure una jornada de primeríssim nivell, “el torneig s’està converint en un referent entre les gimnastes”, va apuntar Mir.

Cintia Rodríguez

L’equip amfitrió del torneig va ser el preferit entre el públic, destacant Cintia Rodríguez com a primera classificada. Cintia, amb 23 anys, disposa d’un brillant currículum com a gimnasta d’elit. La jove es caracterítza per tenir un esperit molt competitiu. De fet, ha estat tres vegades campiona del món, campiona d’Europa i actuament és campiona d’Espanya en barra d’equilibri.

Bagatge i novetats

Agafant de referent el sistema dels Estats Units, es repartiren medalles fins al 5è classificat. Una d’or per a la primera classificada, la d’argent per a la segona i bronze per a la tercera, quarta i cinquena posició. “Volem donar la importància merescuda a les hores d’entrenament i que les esportistes es puguin sentir més importants”, va explicar Mir.

Una altra de les novetats per a aquesta edició va ser la situació del jurat a peu de pista i la dedicació d’una zona de descans VIP per als entrenadors, el jurat i les autoritats amb un accés preferent a la pista

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF